Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Στη φυλακή οι «πωλητές» του ομολόγου των 280 εκατ.

Φωτογραφία
Τον δρόμο που καταλήγει στη φυλακή δείχνουν οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών και στους τρεις εκπροσώπους της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις», οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην υπόθεση του κρυφού ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ, που υπερκοστολογημένο κατέληξε σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία. Οι Γιώργος Αποστολίδης, Σοφοκλής Πρινιωτάκης και ο γιος του Θεόδωρος Πρινιωτάκης είναι οι πρώτοι κατηγορούμενοι που θα οδηγηθούν στη φυλακή για το σύνθετο ομόλογο, καθώς τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου (κ.κ. Αθ. Τύμπας, Χρ Βρυνιώτης και Αικ. Κρυσταλλίδου) με χθεσινό βούλευμά τους επέλυσαν τη διαφωνία που είχε ανακύψει ως προς την ποινική μεταχείριση των εμπλεκομένων και τάχθηκαν υπέρ της άποψης του εισαγγελέα Εφετών Αντ. Λιόγα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων ο εφέτης-ανακριτής Γιώργος Λέκκας είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να παραμείνουν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγύησης 500.000 ευρώ ο καθένας, ενώ ο εισαγγελέας είχε από τότε ταχθεί υπέρ της προσωρινής κράτησης των εκπροσώπων της χρηματιστηριακής εταιρείας θεωρώντας ότι λόγω της υποδομής της οργάνωσης είναι επικίνδυνοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων στο μέλλον. Μετά την επίλυση της διαφωνίας και τη δημοσίευση του βουλεύματος, ο δικαστικός λειτουργός αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση ενταλμάτων κράτησης για τους τρεις κατηγορουμένους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για βαρύτατα αδικήματα όπως απάτη, σε συνδυασμό μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), εγκληματική οργάνωση και φοροδιαφυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: