Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Η καθιστική ζωή θέτει σε κίνδυνο τη ζωή

H πολλή τηλεόραση βλάπτει την υγεία. Όσοι περνούν καθημερινά τέσσερις ώρες μπροστά στο... χαζοκούτι, κινδυνεύουν με πρόωρο θάνατο σε ποσοστό πάνω από 46% σε σχέση με όποιον βλέπει μόνο δύο ή και λιγότερες ώρες την ημέρα. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Μπέικερ για την Καρδιά και τον Διαβήτη στην Αυστραλία δεν κατηγορούν μόνο την τηλεόραση, αλλά και τον υπολογιστή και το αυτοκίνητο, αφού το χρησιμοποιούμε ακόμη και για μικρές αποστάσεις.

Η καθιστική ζωή, με άλλα λόγια, αυξάνει το βάρος. Οι τέσσερις και πλέον ώρες στον καναπέ ή στο κάθισμα του αυτοκινήτου οδηγούν σε παχυσαρκία, ανεβάζουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και όλα μαζί προκαλούν σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος περίπου 8.000 άτομα για επτά χρόνια, από το 1999 ώς το 2006, 3.846 άνδρες και 4.945 γυναίκες ηλικίας 25 ετών και πάνω. Οι εθελοντές μοιράστηκαν σε τρεις ομάδες ανάλογα με τις ώρες τηλεθέασης: αυτοί που την παρακολουθούσαν καθημερινά δύο ώρες, τέσσερις και πάνω από τέσσερις ώρες. Στα επτά χρόνια 284 από τους εθελοντές πέθαναν, οι 87 από καρδιοαγγειακή πάθηση, αν και κανείς τους δεν είχε πριν προβλήματα με την καρδιά.

Μετά το τέλος της έρευνας οι επιστήμονες συστήνουν να αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την καθιστική ζωή ή να κάνουμε διαλείμματα όταν βλέπουμε τηλεόραση ή είμαστε μπροστά στον υπολογιστή, για να ενεργοποιούμε με την κίνηση καλύτερα την κυκλοφορία και το μεταβολισμό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: