Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Αναταραχή σε Χανιά και Σπάρτη για τις αποβολές μαθητών

Σφέτσα Δάφνη
Σημαντικές διαστάσεις έχει πάρει η είδηση της αποβολής της 14χρονης μαθήτριας της Β' Γυμνασίου Χρυσοπηγής Χανίων που οδήγησε τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας να παρέμβει ζητώντας τα σχετικά πρακτικά της συνεδρίασης του συμβουλίου καθηγητών. Την ίδια ώρα, νέα καταγγελία για μονοήμερη αποβολή μαθητή του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης επειδή διάβαζε στο σχολείο φυλλάδιο συνδικαλιστικής παράταξης εκπαιδευτικών(!), ενόψει της απεργίας της Τετάρτης, έχει ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις. Εκτός από την αποβολή του μαθητή, σε απολογία έχει κληθεί και ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λακωνίας, Κώστας Σταμάτης, που του το έδωσε.

Παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας για την αποβολή της 14χρονης στα Χανιά
Αναλυτικότερα, το νέο αυτό περιστατικό έρχεται στη δημοσιότητα ύστερα από την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ στην οποία σημειώνει πως η εν λόγω ενέργεια “μας επαναφέρει σε αλήστου μνήμης εποχές”. Την προηγούμενη Δευτέρα, ο Κ. Σταμάτης διακινούσε στους καθηγητές του 3ου Λυκείου φυλλάδιο συνδικαλιστικής παράταξης που καλούσε σε συμμετοχή στην απεργία της 10ης Φεβρουαρίου. Το φυλλάδιο βρέθηκε στα χέρια του μαθητή, όταν το ζήτησε από τον πρ. πρόεδρο της ΕΛΜΕ Λακωνίας για να ενημερωθεί. Το αποτέλεσμα είναι ο διευθυντής του σχολείου να αποβάλει τον μαθητή και να καλέσει σε απολογία τον συνδικαλιστή. Την άμεση ανάκληση των αποφάσεων καθώς και τη διατύπωση δημόσιας συγγνώμης ζητεί με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας προσθέτοντας πως “υπάρχει και παρελθόν και μνήμη για παρόμοιες αντισυνδικαλιστικές ενέργειες”.
Διαφορετικές προσεγγίσεις για την υπόθεση της 14χρονης
Αναφορικά δε με την υπόθεση της αποβολής της 14χρονης, η οποία -όπως έχει γίνει γνωστό- αποβλήθηκε εξαιτίας ενός γκρουπ που είχε δημιουργήσει στο facebook με τίτλο “ναι... κι εγώ μισώ την... (διευθύντρια του Γυμνασίου Χρυσοπηγής)”, υπάρχουν διαφορετικές αντιδράσεις μεταξύ καθηγητών και μαθητών. Επιπλέον, η ενέργεια του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας στην ουσία υποδηλώνει την έμμεση αμφισβήτηση της απόφασης του συλλόγου των καθηγητών, καθώς, όπως είναι γνωστό, το υπουργείο σπάνια παρεμβαίνει. Από τη μεριά τους, αρκετοί συμμαθητές της νεαρής μαθήτριας αλλά και χρήστες του διαδικτύου από όλη την Ελλάδα έχουν δημιουργήσει γκρουπ υποστήριξής της με τον τίτλο “να ανακληθεί η αποβολή της 14χρονης μαθήτριας” που μετρά ήδη δυόμισι χιλιάδες μέλη.
Αρκετοί όμως καθηγητές, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Βασ. Παπαστάμος, στηρίζουν την απόφαση του συλλόγου, κρίνοντας πως έχει δοθεί μεγαλύτερη έκταση στο θέμα από τις πραγματικές του διαστάσεις. Άλλωστε η απόφαση ελήφθη με τη συναίνεση των κηδεμόνων της μαθήτριας, με δεδομένο ότι οποιαδήποτε άλλη ποινή θα προκαλούσε χειρότερες συνέπειες αφού η 14χρονη αντιμετώπιζε πρόβλημα απουσιών. (ΑΥΓΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: