Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Για τις υποκλοπές αυτοκτόνησε ο Κ.Τσαλικίδης, σύμφωνα με το πόρισμα Διώτη

O θάνατος του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη οφειλόταν, χωρίς αμφιβολία, σε αυτοκτονία. Το απονενοημένο διάβημα του υπαλλήλου της Vodafone συνδέεται άμεσα με την υπόθεση των υποκλοπών. Στον θάνατό του δεν υπήρξε εμπλοκή οποιουδήποτε άλλου ατόμου. Ο αυτόχειρας είχε εκμυστηρευθεί σε οικείους του ότι θα κλείσει η εταιρεία, όπου εργαζόταν λόγω ενός μεγάλου σκανδάλου, ενώ τους μιλούσε για απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που είχε δεχθεί από στελέχη της εταιρείας. Είχε πει μάλιστα ότι σχεδίαζε την αποχώρησή του από την εταιρεία, έξοδο την οποία χαρακτήριζε «ζήτημα ζωής και θανάτου».

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κ. Τσαλικίδης ήταν ο εξουσιοδοτημένος χρήστης του λογισμικού νομίμων συνακροάσεων της Vodafone και παραλήπτης του σχετικού υλικού από την προμηθεύτρια εταιρεία Εricsson. Αυτές είναι οι έξι βασικές διαπιστώσεις του 16σέλιδου απόρρητου πορίσματος του εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη για τον θάνατο του υπαλλήλου της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη τον Μάρτιο του 2005, λίγο καιρό προτού δει το φως της δημοσιότητας το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Σύμφωνα με Το Βήμα, το πόρισμα του κ. Διώτη είναι το έγγραφο-κλειδί για την πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών που επανέρχεται στο προσκήνιο. Κρατήθηκε μυστικό για τέσσερα χρόνια και τη δημοσιοποίησή του ζητούσαν τις τελευταίες ημέρες οι εκπρόσωποι των κομμάτων.
Στο έγγραφο παρατίθενται καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση και περιγράφονται με λεπτομέρειες οι τελευταίες κρίσιμες επικοινωνίες του υπαλλήλου με την εταιρεία.
Με βάση το πόρισμα Διώτη η οικογένεια Τσαλικίδη έκανε μήνυση στις 29 Ιανουαρίου 2010 στην τότε διοίκηση της Vodafone και θα ζητήσει την επαναδιερεύνηση της υπόθεσης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Σχετική επιστολή-έκκληση απέστειλε στον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου η μητέρα του υπαλλήλου. Η οικογένεια αποδίδει τον θάνατο του υπαλλήλου σε δολοφονική ενέργεια. Υποστηρίζουν ότι «ο θάνατός του και η διαγραφή κρίσιμων στοιχείων από το παράνομο λογισμικό της Vodafone ήταν οι ενέργειες των υπευθύνων της εταιρείας για να καθαρίσουν το τοπίο και να εξαφανίσουν κάθε στοιχείο πριν από τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου των υποκλοπών». ΦΩΤΟ: Το διαμέρισμα του Κώστα Τσαλικίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: