Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Η αρχαιοκαπηλία αποκάλυψε προμελετημένο έγκλημα εν ψυχρώ


Λεμεσός: Η αποκάλυψη της μεγάλης υπόθεσης αρχαιοκαπηλίας, άνοιξε το δρόμο στις Διωκτικές Αρχές για να αγγίξουν εμπλεκόμενους και σε άλλες σοβαρές υποθέσεις όπως η δολοφονία του 52χρονου Κυριάκου Ανδρέου, που διαπράχθηκε στις 26 περασμένου Οκτωβρίου, στην αυλή του σωματείου «Αναγέννηση» στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λεμεσού. Το πιστόλι Pietro Beretta το οποίο με δυο κουκούλες και μια άδεια γεμιστήρα βρέθηκε μαζί με 48 αρχαίους αμφορείς στο αυτοκίνητο 26χρονου ο οποίος είχε συλληφθεί στην υπόθεση της συνωμοσίας για τις αρχαιότητες, διαπιστώθηκε ότι είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο φόνο του 52χρονου.

Η σύνδεσή του με τη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια, έγινε μετά από βαλλιστικό έλεγχο. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο 26χρονος αφού κατηγορήθηκε προχθές το βράδυ γραπτώς από το ΤΑΕ Αρχηγείου για την αρχαιοκαπηλία, αμέσως μετά συνελήφθη από το ΤΑΕ Λεμεσού για την υπόθεση του φόνου. Μαζί του βρέθηκε με χειροπέδες και 29χρονος ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε απασχολήσει και πριν μερικούς μήνες τις Αρχές σε υπόθεση ένοπλης ληστείας περιπτέρου που διαπράχθηκε επίσης στη Λεμεσό.

Η σχέση του 29χρονου με την υπόθεση του φόνου, σύμφωνα με την Αστυνομία, προέκυψε μετά από μαρτυρία ότι είχε στην κατοχή του το εμπλεκόμενο όπλο και το παρέδωσε στον 26χρονο ζητώντας του να το ξεφορτωθεί. Το όπλο όμως αντί να εξαφανιστεί παρέμεινε στο αυτοκίνητο του 26χρονου και κατά τη διάρκεια των ερευνών για τις αρχαιότητες, εντοπίσθηκε δίπλα από το κάθισμα του οδηγού. Ο 29χρονος πάντως ανακρινόμενος ισχυρίζεται ότι δεν έχει ιδέα για τα όσα του καταλογίζονται.

Και οι δυο ύποπτοι οδηγήθηκαν χθες στο Δικαστήριο για φόνο εκ προμελέτης και εναντίον τους εκδόθηκε διάταγμα 8ήμερης κράτησης. Από τις μέχρι τώρα εξετάσεις, φαίνεται να μην προκύπτει καμιά ένδειξη για τα κίνητρα του φόνου ή τυχόν διαφορές του θύματος με τους δυο υπόπτους.

Ο δράστης της δολοφονίας του Κυριάκου Ανδρέου, είχε στήσει καρτέρι κρυμμένος πίσω από θάμνους και μόλις το θύμα βγήκε στην αυλή του σωματείου μιλώντας στο κινητό τον πυροβόλησε από απόσταση 3-5 μέτρων. Εναντίον του θύματος ρίφθηκαν 5 σφαίρες από τις οποίες οι 3 τον έπληξαν στην πλάτη με έξοδο το θώρακα, ενώ μια σφαίρα δέχτηκε στον αριστερό βραχίονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: