Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Ωραία, γυμνή και με αναπηρικό αμαξίδιο

Φωτογραφία
Είναι ηθοποιός και μοντέλο, αναγκασμένη όμως να κυκλοφορεί με αναπηρικό αμαξίδιο. Με αυτό θα φωτογραφηθεί πρώτη φορά για τη βιτρίνα του καταστήματος Debenhams (βρετανική αλυσίδα ρούχων μαζικής παραγωγής) στην κεντρικότατη Όξφορντ Στριτ. Η είδηση αποτελεί θετική εξέλιξη για τη βιομηχανία της μόδας και τις αλυσίδες καταστημάτων με ρούχα μαζικής παραγωγής που χρησιμοποιούν μόνον αρτιμελή και πολύ καλλίγραμμα μοντέλα στις διαφημίσεις τους. Μοντέλα που απέχουν πάρα πολύ από τις αναλογίες της μέσης γυναίκας, και πολύ περισσότερο από τους συνανθρώπους μας με αναπηρίες.
Η φωτογράφηση της Σάνον Μάρεϊ έγινε σε συνεργασία με την επιτυχημένη σειρά του καναλιού 4 «Ηow to Look Good Νaked» («Πώς να δείχνετε ωραία ακόμη και γυμνή»). Στη σειρά αυτή ο στυλίστας Γκοκ Βαν ενθαρρύνει γυναίκες όλων των ηλικιών και σωματότυπων να γδυθούν και να μάθουν να αγαπάνε το σώμα τους. Με τη δική του βοήθεια μάλιστα μαθαίνουν να καλύπτουν τις ατέλειές τους αναδεικνύοντας τα δυνατά τους σημεία.
Στον τελευταίο κύκλο επεισοδίων της σειράς ο Γκοκ Βαν ασχολήθηκε με γυναίκες που έχουν ειδικές ανάγκες. Μία από αυτές είναι η Σάνον Μάρεϊ. Στον κόσμο του μόντελινγκ η τριανταδυάχρονη γυναίκα θεωρείται πρωτοπόρος. Είναι καθηλωμένη στο αναπηρικό καρότσι από τα 14 της όταν χτύπησε στον αυχένα ενόσω βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά της στο νησί Λανθαρότε.
Όμως ήταν αποφασισμένη να γίνει μοντέλο.
Στο μπλογκ της η Σάνον Μάρεϊ έγραψε ότι η ιδέα να δουλέψει για μια εταιρεία μαζικής παραγωγής τής προξενεί μεγάλη ανησυχία.
«Δουλεύω ως μοντέλο εδώ και 14 χρόνια, αλλά αυτό ήταν κάτι διαφορετικό. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Το συνειδητοποίησα την ώρα που ετοιμαζόμουν να κάνω μακιγιάζ και τα μαλλιά μου. Η δυναμική αυτής της φωτογράφησης με σοκάρισε. Ελπίζω αυτές οι εικόνες να προκαλέσουν συζήτηση γύρω από την παρεξήγηση που υπάρχει για την αναπηρία».
Σε αντίθεση με άλλες αλυσίδες, τα Debenhams έχουν την πρόθεση να εμπλουτίσουν τη διαφήμιση των ρούχων τους μεταξύ άλλων και με εύσωμα μοντέλα.
Άλλωστε το 42% των πωλήσεών της η βρετανική αλυσίδα το οφείλει σε γυναίκες που φοράνε μεγάλα μεγέθη. Επομένως αν χρησιμοποιούσαν αδύνατα μοντέλα, η εικόνα της διαφήμισης δεν θα ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα των πελατισσών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: