Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Στοιχεία-σοκ για τις εξαφανίσεις ανηλίκων από νοσοκομεία

Σοκάρουν τα στοιχεία που δείχνουν ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν εξαφανιστεί μέσα από δημόσια νοσοκομεία δεκαεπτά ανήλικα παιδιά, από τα οποία τα έντεκα αγνοούνται μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, τα περισσότερα από τα παιδιά αυτά φιλοξενούνταν στα νοσηλευτικά ιδρύματα κατόπιν εισαγγελικής εντολής καθώς το οικογενειακό τους περιβάλλον δεν ήταν κατάλληλο.

«Τα παιδιά αυτά ζούσαν κάτω από πολύ άσχημες και τις περισσότερες φορές βίαιες συνθήκες. Είχαν υποστεί από το περιβάλλον τους από ψυχολογική μέχρι και σωματική βία. Σε αυτές τις περιπτώσεις και ύστερα από καταγγελίες που γίνονται, παρεμβαίνει ο εισαγγελέας και κρίνει απαραίτητη τη μεταφορά τους στα νοσοκομεία, ώστε να εξεταστούν από ειδικούς γιατρούς για να διαπιστωθεί η ψυχολογική και η σωματική κατάσταση».

Οπως αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος, τα παιδιά αυτά και μετά τη νοσηλεία τους εξακολουθούν να παραμένουν στα νοσοκομεία αφού κανείς δεν φροντίζει για τα μεταφορά τους σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον. «Τα νοσοκομεία δεν είναι χώρος φύλαξης παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: