Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Ακαρπη η συνάντηση Μπατζελή - αγροτών

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνάντηση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή με τη Νέα Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή.
Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με εκπροσώπους από τα μπλόκα της Θεσσαλίας.
Η κ. Μπατζελή ξεκαθάρισε εκ νέου ότι δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για εθνικές ενισχύσεις και δεσμεύτηκε να επιταχύνει τις διαδικασίες για την εξόφληση των κοινοτικών ενισχύσεων.
Εκπρόσωπος των αγροτών από το μπλόκο της Λάρισας ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με κλιμάκωση τους, καθώς η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα οικονομικά τους αιτήματα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι εκπρόσωποι των αγροτών, η υπουργός δέχτηκε δύο προτάσεις τους. Η μία αφορά τη σύνταξη μητρώου αγροτών και η άλλη τη σύνταξη μητρώου εμπόρων, η ένταξη στο οποίο θα είναι εθελοντική.
Ένταση προκάλεσε η καθυστέρηση στην εξόφληση των κοινοτικών ενισχύσεων, για την οποία η κ. Μπατζελή δήλωσε ότι δεν θα διακινδυνεύσει την επιβολή μεγάλων προστίμων από την ΕΕ, για λίγες ημέρες.
Αναμένονται συνελεύσεις στα μπλόκα προκειμένου να κριθεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Εν τω μεταξύ στη διακοπή της κυκλοφορίας και των ΙΧ επιβατικών οχημάτων και λεωφορείων από και προς τη Βουλγαρία προχώρησε το μπλόκο του Προμαχώνα, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: