Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Τουρισμός στο Αφγανιστάν!

Ακούγεται περίεργο, είναι όμως αληθινό αφού σκωτσέζικη εταιρεία προωθεί το Αφγανιστάν ως τουριστικό προορισμό. Απευθύνεται σε όσους λατρεύουν την ορειβασία και το τρέκινγκ. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Mountain Unity, Ντέιβιντ Τζέιμς, είναι πρώην στρατιώτης και ξέρει από δύσκολα.

Οπως εξηγεί, στόχος της εταιρείας του είναι η παροχή πληροφοριών σε ορειβάτες και πεζοπόρους που θέλουν να επισκεφθούν το Wakhan Corridor στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν -που θεωρείται μία από τις ελάχιστες ασφαλείς περιοχές της χώρας- και να χαρούν τα βουνά.

Ο 37χρονος πρώην στρατιώτης, μετά από δύο θητείες στο Αφγανιστάν με τον βρετανικό στρατό, δήλωσε ότι η εταιρεία του ξεκίνησε ως μια μη κερδοσκοπική επιχείρηση αφού όλα τα κέρδη επενδύονται και πάλι στο Wakhan, μια περιοχή που ήταν πάντοτε ειρηνική, ακόμη και κατά τη σοβιετική εισβολή και τον πόλεμο με τους Ταλιμπάν. «Δεν προτείνω να έρθει κάποιος για απλές διακοπές στο Αφγανιστάν, αλλά να έρθει για να χαρεί την ορειβασία και το τρέκινγκ σε ένα περιβάλλον άγριας φύσης. Οσοι όμως θέλουν να ανεβούν στο βουνό θα πρέπει να μεριμνήσουν μόνοι τους για την ιατρική βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης και για την ασφάλειά τους, παίρνοντας πάνω τους κάθε ρίσκο. Εκείνο που τους διαβεβαιώνω είναι ότι το συγκεκριμένο μέρος έχει παραμείνει απολύτως ειρηνικό» δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Mountain Unity.

Δεν υπάρχουν σχόλια: