Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Οι απόκριες έχουν άρωμα Βενετίας!

Η βενετσιάνικη αποκριάτικη... μόδα ήρθε και στην Ελλάδα! Ολο και περισσότεροι Ελληνες επιλέγουν κάθε χρόνο τις ημέρες της Αποκριάς να ντύνονται με εντυπωσιακές στολές, επηρεασμένες από τη μόδα της Βενετίας και μάλιστα διά χειρός Ελληνίδας σχεδιάστριας. Αρκετά ωστόσο είναι και τα ζευγάρια που την ημέρα του γάμου τους προκειμένου να ξεχωρίσουν φορούν εντυπωσιακές μάσκες σε τόνους του λευκού και του χρυσού.

Μπροκάρ υφάσματα, χειροποίητες δαντέλες, έντονα χρώματα, αλλά και μοναδικές ζωγραφιστές μάσκες με στρας και φτερά, χρησιμοποιεί για τις δημιουργίες της η Μαρία Μανή, η μοναδική σχεδιάστρια στη χώρα μας, που διατηρεί εργαστήρι βενετσιάνικων ειδών στο Βόλο.

Το «Atelier Venezia», όπως είναι το όνομα του εργαστηρίου, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, ενθουσιάζει τους επισκέπτες από την πρώτη κιόλας στιγμή, καθώς οι χειροποίητες μάσκες, τα εντυπωσιακά καπέλα, οι μοναδικές στολές και τα αξεσουάρ παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή.

«Ολα ξεκίνησαν φυσικά στη Βενετία και την περίοδο που βρισκόμουν εκεί, λόγω των σπουδών μου στη σχολή καλών τεχνών. Ταυτόχρονα επισκεπτόμουν και ένα από τα πιο επώνυμα εργαστήρια της πόλης... Εκεί παθιάστηκα, κοιμόμουν και ονειρευόμουν τις δικές μου δημιουργίες. Εβλεπα παντού μάσκες, κοστούμια, καπέλα και το πρωί που ξύπναγα έπιανα δουλειά. Ακόμη αυτό συμβαίνει, ευτυχώς ή δυστυχώς αυτά είναι τα όνειρά μου... Να δημιουργώ τα δικά μου έργα τέχνης».

Το εργαστήρι της Μαρίας Μάνη, που έλκει την καταγωγή της από την Κέρκυρα, μπορεί να βρίσκεται στο Βόλο, λόγω των οικογενειακών της υποχρεώσεων, παρ’ όλα αυτά όμως την γνωρίζουν σε ολόκληρη τη χώρα, αφού οι χειροποίητες δημιουργίες της είναι γνωστές παντού. Οσοι λατρεύουν τη βενετσιάνικη μόδα, παραγγέλνουν στη Μαρία ακόμα και ένα χρόνο νωρίτερα το κουστούμι που θα ήθελαν να φορέσουν την περίοδο της Αποκριάς.

«Εδώ ράβονται αποκλειστικά για το atelier κοστούμια εποχής και όχι μόνο, από τη Γαλλίδα μοδίστρα Catrin Perre. Το ράψιμο ενός κοστουμιού εποχής μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί. Τα καπέλα είναι borsalino και έρχονται από το Μιλάνο σε απλή μορφή και από τα δικά μου χέρια ράβονται σε σχήμα tricorno και στολίζονται με δαντέλες από την Ισπανία, μπροκάρ και μεταξωτά υφάσματα και φυσικά φτερά στρουθοκαμήλων κ.ά. από τη Ravenna. Τα παπούτσια και τα μπαστούνια έρχονται από την Ιταλία».

Μεγάλη είναι και η γκάμα των σχεδίων σε μάσκες που κατασκευάζει με τον παραδοσιακό τρόπο η Μαρία στο εργαστήρι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: