Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Στη φυλακή οι παιδεραστές του Ιλίου

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι στην πρωτοφανή υπόθεση παιδεραστίας του Ιλιού. Το δικαστήριο τους έκρινε όλους ένοχους χωρίς να τους αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του πρότερου εντίμου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς που επικαλέστηκαν οι συνήγοροί τους.

Το δικαστήριο επέβαλε στους κατηγορουμένους τις ανώτατες προβλεπόμενες ποινές, καταδικάζοντας τον ιερέα Σωτήρη Παπαδόπουλο (ο οποίος βίαζε μέσα στην εκκλησία όπου ιερουργούσε την ανήλικη κόρη της 35χρονης κατηγορούμενης) σε κάθειρξη 24 ετών, τη μητέρα-μαστροπό Ειρήνη Τσονοπούλου σε συνολική κάθειρξη 37 ετών, τον σύντροφό της Σπύρο Σουχλέρη σε 18ετή κάθειρξη και τον συνταξιούχο Αθανάσιο Κανάκη (ο οποίος είχε βιάσει κι αυτός το κοριτσάκι, καθώς επίσης και τα δύο ανήλικα τέκνα που φιλοξενούσε η Τσονοπούλου στο σπίτι της) σε συνολική κάθειρξη 56 ετών. Επιπλέον, στον Κανάκη επιβλήθηκε χρηματική ποινή 200.000 ευρώ και 100.000 ευρώ στην Τσονοπούλου! Σημειώνεται ότι το ανώτατο όριο ποινής που μπορούν να εκτίσουν, σύμφωνα με τον νόμο, είναι τα 25 έτη.

Βαρύ ήταν το κλίμα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας όπου συνεδρίασε χθες το αρμόδιο δικαστήριο προκειμένου να βγάλει απόφαση για τους τέσσερις κατηγορουμένους στην πολύκροτη υπόθεση παιδεραστίας του Ιλίου. Συγγενείς και πιστοί του ιερέα Σωτήρη Παπαδόπουλου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου για να τον εμψυχώσουν.
Η αγωνία ήταν εμφανώς αποτυπωμένη στα πρόσωπα και των υπόλοιπων κατηγορουμένων, οι οποίοι έδειχναν να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Μάλιστα, κάποια στιγμή η 35χρονη Ειρήνη Τσονοπούλου (η οποία έπαιρνε από το χέρι την 11χρονη κόρη της και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας που φιλοξενούσε στο σπίτι της και τα παρέδιδε σε αρρωστημένους, ηλικιωμένους άντρες έναντι πενιχρών ανταλλαγμάτων) δεν άντεξε την πίεση και κατέρρευσε λίγο προτού ανακοινωθεί η απόφαση. Αφού εξετάστηκε από γιατρούς του ΕΚΑΒ και διαπιστώθηκε ότι μπορεί να παρακολουθήσει τη δίκη, πήρε τη θέση της δίπλα στους υπόλοιπους κατηγορουμένους και άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: