Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

"Τα ποσά που παίρνουμε από την τηλεόραση έχουν εξευτελιστεί»


Πολυδιάστατη προσωπικότητα, ξεκάθαρος και αληθινός, ο δημοφιλής ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς μάς μιλά για όλα. Για το θέατρο -πρωταγωνιστεί στο έργο του Κοκτό «Τρομεροί γονείς», για την τηλεοπτική συμμετοχή του στη σειρά «Ονειροπαγίδα» και για την καλλιτεχνική φλέβα στην οικογένειά του!

Ο Τάσος Χαλκιάς μαθήτευσε δίπλα σε μεγάλους ηθοποιούς, όπως οι Αγγελος Τερζάκης, Γιάννης Σιδέρης, Στέλιος Βόκοβιτς και Μαίρη Αρώνη, ενώ συμμετείχε σε πολλές παραγωγές κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Σήμερα έχει κάνει ακόμη ένα βήμα, δημιουργώντας με μεράκι τη δραματική σχολή «Πρώτη Πράξη». Είναι καλλιτέχνης που λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Μας εκμυστηρεύεται, μάλιστα, πώς αντιμετωπίζονται από τους τηλεοπτικούς παραγωγούς η πρώτη άσπρη τρίχα και η πρώτη ρυτίδα, τι μειώσεις αμοιβών έχουν γίνει στη μικρή οθόνη και εκφράζει την άποψή του για τα ριάλιτι.

- Με βασικό θέμα τις σχέσεις γονέων-παιδιών η κωμωδία «Τρομεροί γονείς» του Κοκτό, στην οποία πρωταγωνιστείτε φέτος. Μιλήστε μας για το έργο.
Το έργο του Κοκτό, αν και έχει γραφτεί εδώ και πολλά χρόνια, είναι ιδιαίτερα επίκαιρο. Καθώς και σήμερα υπάρχουν παιδιά που κρύβονται πίσω από τη φούστα της μαμάς, που είναι φυλακισμένα στο μητρικό φίλτρο και δεν έχουν ξεμυτίσει έτσι ώστε να μπορέσουν να πάρουν πρωτοβουλίες, να διαμορφώσουν χαρακτήρα και προσωπικότητα. Η μαμά μπορεί να αποφασίζει για ένα παιδί, για έναν έφηβο, αλλά δεν μπορεί να αποφασίζει για έναν άνδρα είκοσι δύο ετών όπως ακριβώς είναι ο «γιος» μας στο έργο «Τρομεροί γονείς» που παίζουμε στο θέατρο Ηβη. Στην παράσταση είμαστε μαζί με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, τη Χριστίνα Αλεξανιάν, τον Σαράντο Γεωγλερή και την Ιωάννα Πηλιχού.
- Πρώτη επαφή σας με την τηλεόραση το ’85, στο πλευρό της Αννας Παναγιωτοπούλου στο σίριαλ «Μαντάμ Σουσού». Από τότε συνεχώς έχετε πρωταγωνιστικούς ρόλους στη μικρή οθόνη. Επιλογή σας ή σας αρέσει η τηλεόραση;Μου αρέσει να κάνω τηλεόραση, προτού η τηλεόραση γίνει τόσο ανταγωνιστική. Με την είσοδο των ιδιωτικών καναλιών στην ελληνική τηλεοπτική αγορά τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά. Δεν επηρεαζόταν η τηλεόραση από τις θεαματικότητες που έκανε, αλλά από την ποιότητα των εκπομπών που παρήγαγε. Και αυτό ήταν πραγματικά κάτι πολύ ωραίο. Ετσι μείναμε στη μικρή οθόνη και αυτό προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε και στην ιδιωτική τηλεόραση. Μέχρι ένα σημείο νομίζω ότι τα καταφέραμε. Από ένα σημείο και μετά, η εμπορευματική κατάσταση των τηλεοπτικών σειρών έγινε πιο έντονη και από και πέρα ο καθένας μας μπορούσε να κάνει τις επιλογές του.

- Έχετε παίξει σε σειρές που μετά το μετανιώσατε;
Οχι, μπορώ να πω ότι φάνηκα πολύ τυχερός, καθώς είχα πάντα την ευχέρεια των επιλογών. Μπορούσα να διαλέξω κάτι που, ακόμη και αν δεν με αντιπροσώπευε πλήρως, τουλάχιστον μου άρεσε να ασχοληθώ με αυτό ως ηθοποιός. Θέλω να πω επίσης ότι αντιμετωπίζω με θεατρικό τρόπο ακόμη και τους τηλεοπτικούς ρόλους μου.

- Παρακολουθείτε ριάλιτι;
Κατά τη διάρκεια ζάπινγκ έχω δει, να παρακολουθήσω όμως όχι. Οταν γυρνώ από το θέατρο, έχω δει σε επανάληψη το «X-Factor». Οι άνθρωποι που απαρτίζουν την επιτροπή, πέρα από τον Σάκη που το παρουσιάζει, νομίζω ότι γνωρίζουν πέντε πράγματα. Πιστεύω όμως ότι το να πεις σε έναν άνθρωπο ότι κάνει για τραγουδιστής είναι άλλο θέμα από το να γίνει κάποιος τραγουδιστής και να έχει μια διάρκεια στον χώρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: