Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Ελληνικό FBI

 Στην τελική ευθεία, όπως φαίνεται, βρίσκεται η δημιουργία της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος ή αλλιώς του ελληνικού FBI. Η νέα υπηρεσία της Αστυνομίας, που θα επεμβαίνει σε όλη τη χερσαία χώρα με σκοπό να καταπολεμηθεί το οργανωμένο και το οικονομικό έγκλημα, είναι σχεδόν έτοιμη στα χαρτιά και, όταν εγκριθεί η λειτουργία της, θα αρχίσει αναλαμβάνοντας τις «μεγάλες υποθέσεις» σε συνεργασία με τους επιτόπου αρμοδίους.

Ανεπίσημα, η αντίστροφη μέτρηση για τη δημιουργία της υπηρεσίας, η οποία θα στελεχωθεί όχι μόνον από αστυνομικούς αλλά και από οικονομολόγους, λογιστές και ειδικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών, ξεκίνησε περίπου στα μέσα του προηγούμενου μήνα με την προκήρυξη από το αρχηγείο της πρόσληψης εκατό εξειδικευμένων επιστημόνων. Εκτοτε και μέχρι σήμερα, έχει συνταχθεί το οργανόγραμμα της υπηρεσίας και σύμφωνα με τις πληροφορίες σύντομα θα αρχίσει η επιλογή των διοικητών αλλά και του προσωπικού που θα τη στελεχώσει.

Η προκήρυξη για την πρόσληψη των εκατό επιστημόνων έγινε στις 18 Ιανουαρίου και η υποβολή των αιτήσεων θα λήξεις στις 8 Φεβρουαρίου. Θα προσληφθούν συγκεκριμένα εξήντα πέντε οικονομικοί υπάλληλοι, οι οποίοι, όταν αναλάβουν τα καθήκοντά τους, θα πάρουν τον βαθμό του υπαστυνόμου Α’. Θα προσληφθούν ακόμα τριάντα πέντε υπάλληλοι πληροφορικής, που θα αποκτήσουν επίσης τον ίδιο βαθμό. Δεκαπέντε από τους οικονομικούς θα πρέπει να είναι ειδικευμένοι στη χρηματοοικονομική, άλλοι τόσοι να έχουν ειδικότητα σε φοροτεχνικές εφαρμογές, δεκαέξι οφείλουν να έχουν ειδίκευση στις τραπεζικές εφαρμογές, δεκατρείς θα πρέπει να έχουν ειδικότητα στη λογιστική και έξι με ειδίκευση στο οικονομικό υγείας. Δεκατέσσερις από αυτούς της πληροφορικής θα πρέπει να έχουν ειδίκευση στη διερεύνηση ψηφιακών πειστηρίων και από επτά άτομα θα προσληφθούν στις ειδικότητες ηλεκτρολόγοι μηχανικοί - μηχανικοί υπολογιστών, μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών και πληροφορικής και, τέλος, μηχανικοί τηλεπικοινωνιών και δικτύων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: