Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Πρώτη πανευρωπαϊκή έρευνα για τη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά

Το EU Kids Online II διεξάγει την πρώτη πανευρωπαϊκή έρευνα με επίκεντρο τα παιδιά και εστιάζει  σε αυτό το στάδιο στις απόψεις και τη συμπεριφορά τους  στο διαδίκτυο. Ο σχεδιασμός του EU Kids Online II (2009-2011) ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2009  και  αρχίζει σύντομα  η διεξαγωγή της ερευνητικής δραστηριότητα σε κάθε μία από τις 25 συμμετέχουσες χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.
Κύριος σκοπός είναι να μελετηθεί ο σκοπός της χρήσης του Internet από τα παιδιά και να μειωθούν οι ‘κρίσεις πανικού’ ειδικά των γονέων σχετικά με τους διαδικτυακούς κινδύνους.  Συγκεκριμένα το EU Kids Online II θα διεξάγει έρευνα με γονείς και τα παιδιά (ηλικίας 9-16). 
Στη χώρα μας παράλληλα με τη διεξαγωγή της έρευνας για το EU Kids  Online I αναρτήθηκε η ελληνική ιστοσελίδα http://www.eukidsgreece.gr. Σήμερα, με την έναρξη του EU Kids On line II λειτουργεί το  ανανεωμένο site με πληρέστερη ενημέρωση  για το πρόγραμμα και τα ευρήματα της έρευνας, διασυνδέσεις με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά sites και δυνατότητα εγγραφής μέλους με αναβαθμισμένες υπηρεσίες. 
Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) στις 9 Φεβρουαρίου θα δημοσιευτούν στοιχεία για την εξέλιξη της έρευνας και θα διεξαχθεί σχετικό συνέδριο για το οποίο θα σταλούν σύντομα περισσότερες πληροφορίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: