Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Το πρωί, εναερίτης, το βράδυ, δήμαρχος

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι… ελληνικό! Ο κ. Γιάννης Ιβρος το πρωί είναι υπάλληλος στο τεχνικό τμήμα της ΔΕΗ Καρπενησίου και μάλιστα στο δύσκολο πόστο του εναερίτη και το απόγευμα είναι δήμαρχος στην Ποταμιά Ευρυτανίας.

Η μέρα του είναι γεμάτη, αφού στις εφτά κάθε πρωί πιάνει δουλειά επισκευάζοντας καλώδια ρεύματος κρεμασμένος σε κολόνες της ΔΕΗ και μετά τις τρεις το μεσημέρι, όταν σχολάει από την επιχείρηση ηλεκτρισμού, είναι υποχρεωμένος να πηγαίνει στο γραφείο τού δημαρχιακού μεγάρου και να εκτελεί τα καθήκοντά του ως δήμαρχος. Να λύνει δηλαδή όλα τα προβλήματα των δημοτών του, αλλά και να μπορεί ταυτόχρονα να γυρίζει πόρτα πόρτα στις γειτονιές και να αφουγκράζεται τα παράπονα και τα αιτήματα που έχουν στην καθημερινότητά τους οι συντοπίτες του.


Υπηρεσιακό «όχι»


Αλλες φορές πάλι, όταν είναι βραδινή βάρδια στην υπηρεσία, «μετατρέπεται» σε δήμαρχο τις πρωινές ώρες. Σαν να λέμε δηλαδή, δήμαρχος με βάρδιες. Αυτούς τους ρυθμούς ζωής είναι υποχρεωμένος να τους τηρεί εδώ και τέσσερα χρόνια, από τότε δηλαδή που η ΔΕΗ αποφάσισε να απαγορεύσει στους υπαλλήλους της να παίρνουν ειδικές άδειες για την κάλυψη θέσεων αιρετών αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Ολη την ημέρα κυκλοφορώ με τη φόρμα εργασίας της ΔΕΗ. Είμαι δήμαρχος παντός καιρού» λέει ο κ. Ιβρος μιλώντας στην «Espresso της Κυριακής» και προσθέτει: «Εδώ και τέσσερα χρόνια, και παρά το γεγονός ότι το 52,6% της ΔΕΗ ανήκει στο Δημόσιο, έχει αλλάξει ο νόμος και η επιχείρηση μας δίνει ειδική άδεια μόνον εξήντα ημέρες τον χρόνο, με αποτέλεσμα να προσπαθώ να κάνω όλες τις μεγάλες και χρονοβόρες δουλειές του δήμου σε αυτό το διάστημα. Παλιά, παίρναμε ειδική άδεια για όσο διαρκούσε η θητεία μας, για τέσσερα χρόνια δηλαδή, και στη συνέχεια επιστρέφαμε στην υπηρεσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: