Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

«Μπορούμε να γίνουμε σεφ σε ελάχιστο χρόνο»

Από το Α ώς το Ω η «κουζίνα της μαμάς» χωράει στην «Εγκυκλοπαίδεια της Ελληνικής Μαγειρικής» της Χρύσας Παραδείση που προσφέρουν αύριο «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο»
Φωτογραφία
Αν είδατε την ταινία «Τζούλι και Τζούλια», στην οποία η Μέριλ Στριπ υποδυόταν την πρωτοπόρο Αμερικανίδα Τζούλια Τσάιλντ, η οποία κατήρτισε τον πρώτο οργανωμένο τσελεμεντέ γαλλικής κουζίνας για τις Ηνωμένες Πολιτείες (Τσελεμεντές ήταν το όνομα του Έλληνα πρωτοπόρου στα βιβλία μαγειρικής), φανταστείτε στη θέση της την αντίστοιχη Ελληνίδα - Μικρασιάτισσα. Τη Χρύσα Παραδείση. Σημείο αναφοράς για τη μαγειρική εν Ελλάδι, χρόνια πριν από τις τηλεοπτικές «αλχημείες» της κουζίνας.
Η Χρύσα Παραδείση γεννήθηκε στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας, το 1910, και συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες Ελληνίδες δημιουργούς- ενεργή στον χώρο από το 1940. Μέχρι το 1987, ταξιδεύοντας σε Ελλάδα και εξωτερικό, δημιούργησε συνταγές που διακρίνονται για τη σαφήνεια, την απλότητα και την ευκολία εφαρμογής τους. Και για κάτι ακόμη: τα υγιεινά τους υλικά.
«Ξεκινώντας σωστά», προτείνει η Χρύσα Παραδείση, «μπορούμε να γίνουμε και οι ίδιοι δημιουργοί απείρων και θαυμάσιων συνδυασμών». Με τα σημερινά μέσα που διαθέτουμε στην κουζίνα, με τις θαυμάσιες ηλεκτρικές συσκευές, με τα τόσα εργαλεία, ακόμη και τα τυποποιημένα υλικά, μπορεί να γίνουμε chef σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: