Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Επανάσταση στις θεραπείες γονιμότητας με ένα απλό (και φθηνό) τεστ αίματος

Οι γυναίκες θα μπορούν να γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των ωαρίων που έχουν απομείνει στις ωοθήκες τους με μια απλή αιματολογική εξέταση! Αυστραλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό το τεστ, που θα κοστίζει περίπου 45 ευρώ, μπορεί να φέρει επανάσταση στον οικογενειακό προγραμματισμό αλλά και στις θεραπείες γονιμότητας.

Το τεστ (που προβλέπει με ακρίβεια τα επίπεδα των ορμονών βασισμένο στη συγκέντρωση μιας συγκεκριμένης ορμόνης η οποία εμπλέκεται στη γονιμοποίηση) θα επιτρέπει στις γυναίκες να ξέρουν για πόσο καιρό ακόμα θα είναι αναπαραγωγικά ενεργές.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτό το νέο τεστ, που δημιούργησαν Αυστραλοί επιστήμονες, θα γλιτώσει πολλά ζευγάρια από ακριβές -και αρκετές φορές μη απαραίτητες- θεραπείες τεχνητής γονιμοποίησης. Το τεστ αυτό θα είναι διαθέσιμο στην Αυστραλία από τον επόμενο μήνα και αν αποδειχθεί επιτυχές, θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο.
   
Η ικανότητα μιας γυναίκας να συλλαμβάνει μειώνεται σημαντικά μετά τα 35 της, αλλά η ταχύτητα της μείωσης διαφέρει από άτομο σε άτομο. Επίσης, καθεμία γεννιέται με συγκεκριμένο αριθμό ωαρίων, από ένα εκατομμύριο έως δύο εκατομμύρια, τα οποία αποβάλλονται μέχρι την εμμηνόπαυση μέσω της εμμήνου ρύσης.
  
Μόνο τα καλύτερης ποιότητας ωάρια μπορούν να οδηγήσουν σε επιτυχημένη σύλληψη. Εχει υπολογιστεί ότι σε κάθε περίοδο μια γυναίκα χάνει ένα με δύο ωάρια τέτοιας ποιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: