Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Χειροπέδες σε υπάλληλο του ΙΚΑ για δωροδοκία, εκβίαση και ξέπλυμα χρήματος

Την άμεση διενέργεια επείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης και έκτακτης επιθεώρησης στο ΙΚΑ Κορίνθου διέταξε χθες η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση της σύλληψης ενός υπαλλήλου από το συγκεκριμένο υποκατάστημα.

Ο 50χρονος υπάλληλος συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων από την Αθήνα με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος χρημάτων.

Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο κατηγορούμενος ήταν συμμαθητής με τη σύζυγο επιχειρηματία, την οποία προσέγγισε στα τέλη του καλοκαιριού του 2009 ζητώντας από τον σύζυγό της 5.700 ευρώ προκειμένου να του τακτοποιήσει ένα υπολειπόμενο χρέος που είχε προς το ΙΚΑ από την επιχείρησή του με συστήματα ξηράς δόμησης κουφωμάτων.

Ο υπάλληλος επικοινώνησε με τη γυναίκα και την ενημέρωσε ότι το ΙΚΑ θα προχωρήσει σε κατάσχεση εξαιτίας οφειλών του άνδρα της προς την επιχείρηση. Της ζήτησε, λοιπόν, το συγκεκριμένο ποσό προκειμένου να εμποδίσει τη διαδικασία. Το ζευγάρι, όμως, κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και κατόπιν συνεννόησης κλείστηκε ραντεβού με τον υπάλληλο το απόγευμα της Τετάρτης σε κατάστημα της Κορίνθου. Οταν εκείνος παρέλαβε τον φάκελο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και του χρηματισμού.

Ο επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στον τομέα των κατασκευών, είχε χρέη προς το ΙΚΑ για ασφαλιστικές εισφορές. Πλήρωσε τα μισά χρωστούμενα και τα υπόλοιπα τα αποπλήρωνε εμπρόθεσμα με μηνιαίες δόσεις έπειτα από διακανονισμό.

Εναντίον του υπαλλήλου σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία, εκβίαση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: