Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Στο μικροσκόπιο η υπαίθρια διαφήμιση

Πριν από λίγες ημέρες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με δυο αποφάσεις (168 και 169/2010) θεώρησε παράνομη την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων σε λεωφόρους και δρόμους.
«Κόκκινη κάρτα» στις παράνομες υπαίθριες διαφημίσεις δείχνει πλέον η κυβέρνηση, η οποία βάζει στο μικροσκόπιο την αγορά του outdoor. Χθες με κυβερνητική παρέμβαση, ζητήθηκε η ενεργοποίηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το θέμα, λίγες μόνο ημέρες μετά την έκδοση αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ για παράνομες υπαίθριες διαφημίσεις.
Η αγορά της υπαίθριας διαφήμισης, της οποίας το μέγεθος στην Ελλάδα εκτιμάται ότι κινείται περί το 7% της συνολικής διαφημιστικής δαπάνης στα μέσα, αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και σε κάποιες περιπτώσεις -κυρίως στην περιφέρεια- με κινήσεις πέραν του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.
Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Ακριβώς οι περιπτώσεις αυτές προκάλεσαν χθες την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη, ο οποίος ζήτησε την άμεση εφαρμογή του νόμου που αφορά τις διαφημιστικές πινακίδες στο οδικό δίκτυο και την επιβολή κυρώσεων σε βάρος εκείνων που παρανομούν, δίνοντας παράλληλα σχετική παραγγελία για την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε.
Ολιγωρία στους ελέγχους
Συγκεκριμένα ο κ. Καστανίδης σε έγγραφο που απέστειλε στον κ. Τέντε, επισημαίνει πως παρατηρείται ολιγωρία σε ό,τι αφορά τους ελέγχους αλλά και ουσιαστική αδυναμία επιβολής κυρώσεων και τονίζει ότι «διατηρείται μια παράνομη κατάσταση η οποία προσβάλλει κυρίως το έννομο αγαθό της ασφάλειας των οδηγών και πεζών και εκθέτει την πολιτεία».
Για το λόγο αυτό, ο υπουργός ζητεί οι αρμόδιοι εισαγγελικοί λειτουργοί να προχωρούν στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος των παραβατών αλλά και να ζητούνται ευθύνες από τα αρμόδια όργανα που παραβιάζουν το καθήκον τους και δεν εφαρμόζουν το νόμο κάνοντας ελέγχους και αφαιρώντας τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: