Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Κρουαζιέρα στον... αέρα!

Αν νομίζετε ότι την ύψιστη πολυτέλεια στις εναέριες μεταφορές την προσφέρει κάποιο πολυδιαφημισμένο αεροπλάνο, είναι γιατί δεν έχετε αντικρίσει ακόμα το Aircruise. Πρόκειται για το τελευταίο επίτευγμα της εταιρείας Seymourpowell που στόχο έχει να προσφέρει τη δυνατότητα μιας εναέριας… κρουαζιέρας. Το Aircruise μοιάζει με τεράστιο αερόστατο σε σχήμα χαρταετού, το οποίο παρέχει στους επιβάτες του πολυτελή δωμάτια, αίθουσες διασκέδασης και φυσικά πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα.

Το πρωτοποριακό «αερόπλοιο» κινείται με αέριο υδρογόνου, σηκώνει 396 τόνους και μπορεί να μεταφέρει 100 επιβάτες από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη μέσα σε 37 ώρες, ενώ ένα συνηθισμένο αεροσκάφος διανύει τη συγκεκριμένη απόσταση σε μόλις 7 ώρες. Ο στόχος στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν είναι ο προορισμός, αλλά το ίδιο το ταξίδι, γι’ αυτό και οι δημιουργοί του υποστηρίζουν ότι το Aircruise βασίζεται στο μότο «το αργό είναι το νέο γρήγορο»! «Σε έναν κόσμο όπου η ταχύτητα έχει γίνει παγκόσμια εμμονή, η ιδέα ενός άνετου, χαλαρού ταξιδιού είναι μια ευπρόσδεκτη αντίθεση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του σχεδιαστικού τμήματος της Seymourpowell Νικ Τάλμποτ.

Το Aircruise ταξιδεύει σε μέγιστο υψόμετρο τα 12.000 πόδια, αν όμως στο έδαφος υπάρχει κάποιο σημείο ενδιαφέροντος, τότε κατεβαίνει χαμηλότερα για να το απολαύσουν από κοντά οι επιβάτες του. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έξι ειδικά εκπαιδευμένοι πιλότοι εναλλάσσονται στο πιλοτήριο με βάρδιες, ενώ δεκατέσσερα άτομα προσωπικό εξυπηρετούν τους επιβαίνοντες. Για όσους δεν παθαίνουν ίλιγγο το Aircruise διαθέτει ένα δωμάτιο με γυάλινο πάτωμα, έτσι ώστε να μπορούν να ατενίζουν τον κόσμο πάνω από τα σύννεφα. Μόλις φτάσει στον προορισμό του, το πολυτελές αερόπλοιο δένει σε μια ειδική βάση προσγείωσης.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, οι οποίοι περιμένουν προσφορές από μεγάλες επενδυτικές εταιρείες για να αρχίσουν την κατασκευή του, το πρώτο Aircruise υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο μέχρι το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: