Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Ο Bob Dylan ζωγράφος

Ζωγραφίζοντας με τον... Bob Dylan! Ο θρύλος της rock παίρνει το καβαλέτο του, ανακατεύει τις μπογιές και ξεδιπλώνει την ψυχή του, εξωτερικεύοντας ένα άλλο του ταλέντο, αυτού του ζωγράφου! Στις 13 Φεβρουαρίου θα γίνουν τα λαμπρά εγκαίνια της έκθεσής του στη Halcyon Gallery του Λονδίνου, όπου αναμένεται να παρευρεθούν και πολλοί φίλοι του.

Πολλές φορές στο παρελθόν είχε εκφράσει αυτή του την κλίση, επιμελούμενος εξώφυλλα δίσκων, όπως το «Self Portrait» (1970) ή «Blood On The Track» (1975), των βιβλίων «Writings And Drawings» και «Lyrics 1962-1985», αλλά και το προσωπικό του λεύκωμα, όμως, όπως φαίνεται δεν είχε ωριμάσει μέσα του η ιδέα να ασχοληθεί πιο συστηματικά με τη ζωγραφική.

Η «Espresso» εξασφάλισε πίνακες που φέρουν τη σφραγίδα του μύθου της μουσικής σκηνής και θα εκτεθούν στη βρετανική γκαλερί.
Ο ίδιος μιλώντας για τη σχέση του με τη ζωγραφική, μεταξύ άλλων, έχει δηλώσει ότι μεταφέρει στον καμβά ό,τι τον εμπνέει. Δεν προσπαθεί να περάσει κάποιο βαρύγδουπο κοινωνικοπολιτικό μήνυμα...

Μέρος της έκθεσης που θα παρουσιαστεί στη Halcyon Gallery θα περιλαμβάνει έργα από τη σειρά «Drawn Blank Series» που δημιούργησε το ‘90 -άλλωστε ζωγραφίζει από τη δεκαετία του ‘60- ενώ θα εκτεθούν συνολικά 100 σχέδια και πίνακές του. Ανάμεσά τους είναι και 30 έργα του τα οποία μέχρι τώρα κρατούσε στο σπίτι του. Δεν είχε εκθέσει ποτέ μέχρι τώρα.

Ελάχιστες φορές έχει παρουσιάσει έργα τέχνης του. Η αρχή έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Εθνική Πινακοθήκη της Κοπεγχάγης και φαίνεται ότι έκτοτε το πήρε πιο ζεστά το θέμα. Εξ ου κι έχει ανακοινώσει ότι το ερχόμενο φθινόπωρο θα παρουσιάσει πίνακές του στη Δανία.

Πάντως, στην ατζέντα του προηγείται ο Λευκός Οίκος. Ο Bob Dylan μαζί με άλλους κορυφαίους καλλιτέχνες, όπως η Natalie Cole και η Queen Latifah, θα εγκαινιάσει τις μουσικές εκδηλώσεις για το τρέχον έτος που έχει προγραμματίσει το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου και θα προβληθεί σε αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο. ΝΤΟΝΑΤΕΛΛΑ ΑΔΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: