Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ο e-ορατός άνθρωπος

Η δασκάλα των αγγλικών, στην προσπάθειά της να μας εμπνεύσει την αγάπη για τη γλώσσα, χρησιμοποιούσε πολύ συχνά τα μυθιστορήματα ως πηγή έμπνευσης αλλά και μάθησης. Ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία εκείνα τα χρόνια ήταν οι περιπέτειες του «Αόρατου ανθρώπου» («The invisible man»).
Το μυθιστόρημα αυτό είναι ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, που γράφτηκε το 1897 από τον H.G. Wells και περιγράφει, από όσο μπορώ να θυμηθώ, τη ζωή ενός επιστήμονα, του Γκρίφιν, ο οποίος με τα πειράματά του κατορθώνει να κάνει αόρατη την ύπαρξή του, αλλά, δυστυχώς, δεν μπορεί να την επαναφέρει στην ορατή της κατάσταση. Αυτό κάνει τη ζωή του δυστυχισμένη από τη μια, διότι ο ψυχισμός του διαταράσσεται ανεπανόρθωτα, αλλά από την άλλη αυτή η δυνατότητά του να είναι κάποιος αόρατος του έδωσε το πλεονέκτημα των πολλαπλών ζωών, τη δυνατότητα να είναι παντού αλλά και πουθενά.
Η αόρατη δύναμη των μέσων
Είχα χρόνια να θυμηθώ τον «Αόρατο άνθρωπο», μόλις, όμως, διάβασα τις τελευταίες περιπέτειες της Σάρα Πέιλιν, πρώην υποψήφιας αντιπροέδρου με τους ρεπουμπλικάνους στις περασμένες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, εκείνος εν τη απουσία του έλαμψε ξανά μπροστά μου. Η αμφιλεγόμενη πολιτικός από την Αλάσκα, η συντηρητική μητέρα και εργαζόμενη, που μέχρι πριν από λίγο καιρό ζούσε -ήρεμα;- στην αφάνειά της, μετά την επιλογή της να σταθεί στο πλευρό του Τζον Μακέιν ήρθε αντιμέτωπη με τον καταιγισμό των δημοσιευμάτων που αφορούσαν την προσωπική της ζωή, προβάλλοντας τα τρωτά της προσωπικότητάς της.
Η προηγούμενη ανυπαρξία της, τουλάχιστον από τον Τύπο, έδωσε τη θέση της σε μια συνεχή υπερ-παρουσία, μια καταιγιστική βροχή από εικόνες, δημοσιεύματα και πληροφορίες γύρω από το όνομά της. Κινούμενη στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από τον Γκρίφιν, η Σάρα Πέιλιν προσπάθησε να περάσει από την ανωνυμία στην τηλεοπτική ύπαρξη, και ενώ το πείραμα πέτυχε, ουδέποτε μπόρεσε να επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Ως εκ τούτου, έχοντας και η ίδια υποστεί τεράστιες ψυχικές διαστρεβλώσεις, όπως ο ήρωας στο «Invisible man», υπέγραψε τις τελευταίες ημέρες ένα ακριβό συμβόλαιο με τη FOX News, δημιουργώντας ένα μίνι στούντιο στο ίδιο της το σπίτι. Ενώ δηλαδή κάθεται κλεισμένη στην απομακρυσμένη Αλάσκα, οι ψηφοφόροι της, οι θαυμαστές της και οι επικριτές της έχουν σε καθημερινή βάση τη δυνατότητα να τη βλέπουν, να την ακούν να δίνει διαλέξεις, να υπογράφει βιβλία, να δίνει συνεντεύξεις, να προσφέρει υλικό καθημερινότητας και να παρεμβαίνει στη δημόσια ζωή όποτε εκείνη το επιθυμεί, δηλαδή συνέχεια. Η αέναη παρουσία της, όμως, δεν σημαίνει ότι την κάνει πραγματικά προσιτή στον κόσμο. Πολλοί γείτονές της και κάτοικοι της Αλάσκα, μετά την είδηση ότι το κανάλι FOX κατοικεί πλέον στο σπίτι της, δήλωσαν ότι επιτέλους θα έχει παρέα, αφού δεν βγαίνει πλέον σχεδόν ποτέ από το σπίτι της για να μιλήσει σε άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: