Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Συνελήφθη 15χρονος που αναρτούσε στο Internet άσεμνες φωτογραφίες

Συνελήφθη στη Χαλκιδική από το  Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης 15χρονος με την κατηγορία ότι αναρτούσε άσεμνες φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών στο διαδίκτυο.
Ο ανήλικος φέρεται ότι από το Σεπτέμβριο μέχρι το Νοέμβριο του 2008 παρουσίαζε άσεμνες και προκλητικές φωτογραφίες ημίγυμνων κοριτσιών στην προσωπική του ιστοσελίδα, ενώ προέτρεπε τους επισκέπτες να του στέλνουν παρόμοιο υλικό.
Πάντως όπως αναφέρει ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Δημήτρης Παπαδόπουλος, οι περισσότερες φωτογραφήσεις έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη των κοριτσιών, ενώ τα “ψηφιακά ίχνη” δείχνουν ότι από τον περασμένο Νοέμβριο ο 15χρονος διέκοψε τη λειτουργία της ιστοσελίδας.
“Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, όπου διεμένει με τους γονείς του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 σκληροί δίσκοι και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.”
Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον η εξέλιξη της υπόθεσης μιας και δεν γνωρίζουμε πόσο ξεκάθαρο είναι το νομικό πλαίσιο στην περίπτωση αυτή, όπου δηλαδή ανήλικος δημοσίευε στο διαδίκτυο φωτογραφίες συνομηλίκων του, πιθανώς με τη συγκατάθεσή τους, οι οποίες πλέον δεν υπάρχουν αναρτημένες σε κάποιο site, καθώς και ποιες είναι οι νομικές ευθύνες των γονιών σε τέτοιες περιπτώσεις. Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι μια τέτοια υπόθεση απασχόλησε τον ίδιο το διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: