Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Αλλάζουν πολιτική για τις προσφορές οι εφημερίδες

«Μοιράζονται ξανά τα χαρτιά» στο χώρο των ΜΜΕ, με διαμόρφωση νέων ισορροπιών και συμμαχιών να αναδύονται με φόντο βεβαίως και τα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων του κλάδου του 2009, που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.
Tην ίδια ώρα οι εκδοτικές επιχειρήσεις επανεξετάζουν την πολιτική τους στο θέμα των προσφορών, αναγνωρίζοντας πλέον ότι το όποιο κέρδος, τόσο το βραχυπρόθεσμο (οικονομικό), όσο και το μεσοπρόθεσμο (κυκλοφορία, αναγνωσιμότητα και κύρος), είναι τελικά μικρότερο από αυτό που είχε υπολογιστεί και εν πάση περιπτώσει σίγουρα δεν είναι αυτό που ήταν πριν από μερικά χρόνια.
Στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται, μια μερίδα επιχειρηματιών του χώρου αναζητά νέους στρατηγικούς επενδυτές, λόγω της αναθεώρησης παλιών συμμαχιών, μια άλλη μερίδα προσπαθεί να επωφεληθεί και μια τρίτη σημαντικά μικρότερη ομάδα -με μικρή εμπειρία στα εκδοτικά- καραδοκεί, περιμένοντας τα αποτελέσματα της αναδιάταξης των μεγάλων, προκειμένου να εισέλθει στα μιντιακά πράγματα, δίνοντας έμφαση, όχι τόσο στον απόλυτο έλεγχο των μέσων στα οποία επενδύει (στην εξασφάλιση δηλαδή του 100% των μετοχών), αλλά ακόμα και στη μικρή συμμετοχή, διασφαλίζοντας ότι -όταν χρειαστεί, με ενδιαφέρον αναμένεται το πότε- η φωνή της θα ακουστεί με ευκρίνεια, ακόμα και στα πιο μεγάλα εκδοτικά και ραδιοτηλεοπτικά συγκροτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: