Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Ανοίγουν λογαριασμούς για το Βατοπέδι

Στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών φυσικών προσώπων, αλλά και εταιρειών που συνδέονται με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου από το έτος 1998 μέχρι σήμερα, προχώρησε η εφέτης-ειδική ανακρίτρια κ. Ειρήνη Καλού, έπειτα από αίτημα των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.
Φωτογραφία
Η δικαστική λειτουργός, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης με την οποία παράλληλα με τη Δικαιοσύνη ασχολείται και η Βουλή, έστειλε έγγραφο προς την Τράπεζα της Ελλάδος ζητώντας να ελεγχθούν συγκεκριμένοι λογαριασμοί φυσικών και νομικών προσώπων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ύποπτες κινήσεις χρηματικών ποσών, καθώς και αν αυτές οι συναλλαγές οδηγούν ενδεχομένως σε αξιόποινες πράξεις.
Το αίτημα μάλιστα... ταξίδεψε ώς την Κύπρο. Με αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρχές της χώρας η ανακρίτρια ζητά να την ενημερώσουν για την κίνηση λογαριασμών προσώπων, αλλά και εταιρειών που βρίσκονται στο στόχαστρο των ελληνικών δικαστικών αρχών που ερευνούν την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών».
Σε κάθε περίπτωση, η κ. Καλού ζητά από τις τράπεζες να διαβιβάσουν στο Εφετείο το συντομότερο δυνατό τα αποτελέσματα των ερευνών τους, τα οποία θα συσχετιστούν με τα ευρήματα που είχαν εντοπιστεί στο πρώτο μέρος του τραπεζικού ελέγχου, το οποίο αφορούσε μεν τα ίδια πρόσωπα, αλλά διαφορετικό χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα από το 2005 και μετά.
Ανεξάρτητα πάντως από τον χρόνο συλλογής των νέων στοιχείων που θα σταλούν στην Εξεταστική Επιτροπή, εντός των ημερών αναμένεται να σταλούν οι επόμενες κλήσεις σε μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν για το κομμάτι των «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: