Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Με «πατέντα» εφοριακού οι παράνομες επιστροφές ΦΠΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ
Με μία «πατέντα» την πατρότητα της οποίας διεκδικεί ένας συνταξιούχος επιθεωρητής εφοριών στήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.
Οι παράνομες επιστροφές ΦΠΑ ξεκίνησαν τη διετία 1993 - 1994 στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια ο «ιός» του εύκολου και γρήγορου πλουτισμού «μεταδόθηκε» και στη Θεσσαλονίκη. Οι εταιρίες - «φαντάσματα» στήνονταν η μία μετά την άλλη και τα μέλη του κυκλώματος μέχρι και το Δεκέμβριο του 2000 εισέπρατταν χωρίς κανέναν έλεγχο τα χρήματα που έρρεαν από την κάνουλα του Δημοσίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, για να ξεκινήσουν οι πρώτες καταγγελίες και έρευνες από το ΣΔΟΕ, χρειάστηκε να μαλώσουν στη... μοιρασιά ένας από τους εμπλεκομένους και ένας εφοριακός υπάλληλος! Μέχρι τότε οι επιτήδειοι είχαν καταφέρει να εισπράξουν, σύμφωνα με τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί, περισσότερα από 20 δισ. δραχμές, ενώ το «μερίδιο» των εφοριακών, σύμφωνα με τις καταγγελίες, άγγιζε το 30% έως 40%. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: