Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 9 Μαΐου 2010


Γάμοι ελληνικών τραπεζών από συμφέρον

Ολα αλλάζουν στον ελληνικό τραπεζικό χάρτη και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν γίνει οι πρώτες κινήσεις για συνενώσεις δυνάμεων.
Οι τραπεζίτες "βλέπουν" ότι το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ τους αποτελεί πλέον μονόδρομο. Και όπως όλα δείχνουν θα επαληθευτεί ο επικεφαλής της Alpha Bank κ. Γιάννης Κωστόπουλος(ΦΩΤΟ), που από τις αρχές της 10ετίας του 2000 είχε προβλέψει ότι η Ελλάδα αντέχει 2 1/2 τράπεζες.

Αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας πριν από 10 μέρες στη γενική συνέλευση της ΤτΕ, είχε υπογραμμίσει ότι "αναδιάταξη του τραπεζικού τομέα είναι αναπόφευκτη".
Σύμφωνα με υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, σε περίπτωση που η χώρα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, η απαξίωση των ελληνικών ομολόγων θα οδηγήσει στην απομείωση των ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών, οπότε θα είναι επιτακτική η ανάγκη για αυξήσεις κεφαλαίου, οι οποίες όμως είναι αμφίβολο αν θα καλυφθούν, με αποτέλεσμα οι ελληνικές τράπεζες να αποτελέσουν εύκολη λεία για ξένους τραπεζικούς ομίλους. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: