Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ελεύθεροι μετά 12 χρόνια

Colombia 2008-02-04 51Image by thivierr via Flickr
Οι δύο αρχαιότεροι όμηροι που βρίσκονταν στα χέρια των ανταρτών των Ένοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) από το 1998, απελευθερώθηκαν μετά από την σημερινή επέμβαση του κολομβιανού στρατού, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κολομβίας Αλβάρο Ουρίμπε.

"Ο στρατηγός Λουίς Χεριλίντο Μεντιέτα Οβάλε και ο ταγματάρχης Ενρίκε Μουρίγιο που απήχθησαν από τους FARC πριν από 12 χρόνια αφέθηκαν ελεύθεροι στη διάρκεια επιχείρησης του στρατού", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Η απελευθέρωσή τους έγινε λίγες ημέρες πριν το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κολομβία, (20 Ιουνίου).

Το FARC που κρατά ακόμα τουλάχιστον 20 κρατούμενους που το ίδιο χαρακτηρίζει "πολιτικούς κρατούμενους", επιθυμεί να τους ανταλλάξει με περίπου 500 μέλη του που έχουν συλληφθεί από τις κολομβιανές αρχές στη διάρκεια των 40 χρόνων που η ανταρτική οργάνωση μάχεται τη κεντρική κυβέρνηση και ήδη κατέχει μεγάλο μέρος της Κολομβίας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: