Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Η Εσθονία είναι το 17ο μέλος της Ευρωζώνης


Η Εσθονία είναι έτοιμη να ενταχθεί στην Ευρωζώνη από την 1η Ιανουαρίου, συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών των 16 χωρών που συμμετέχουν στον μηχανισμό του ευρωπαϊκού ενιαίου νομίσματος.
Ο επικεφαλής του Eurogroup πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε πως το κράτος της Βαλτικής πληροί όλα τα λεγόμενα κριτήρια του Μάαστριχτ’ για την ένταξη στο ευρώ.
«Συνεπώς η Εσθονία θα γίνει το 17ο μέλος της Ευρωζώνης από την 1η Ιανουαρίου 2011», τόνισε ο Γιούνκερ από το Λουξεμβούργο, όπου συνεδρίασε το Eurogroup.
Η έγκριση της σημερινής απόφασης αναμένεται να επικυρωθεί και στη σύνοδο των ηγετών των κρατών της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 17 Ιουνίου.
Οι ειδικοί θα καθορίσουν τότε την ακριβή ισοτιμία μεταξύ του ευρώ και του εσθονικού κρουν, πριν την τελεσίδικη επικύρωση της ένταξης από τους ΥΠΕΞ τον Ιούλιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: