Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ο Χάρι Πότερ και οι υπερφυσικές δυνάμεις της αγοράς

Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Το «αιφνιδιασμένο» υπουργείο Οικονομικών, προσπαθώντας να... συνέλθει μετά τη δολοφονική υποβάθμιση της χώρας από τη Μoody’s, ισχυρίστηκε πως αυτή «κατά κανέναν τρόπο δεν αντανακλά ούτε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τους τελευταίους μήνες ούτε τις προοπτικές που διανοίγονται από τη δημοσιονομική εξυγίανση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας». Αυτό που παρέλειψε να πει το υπουργείο είναι ότι στην πραγματικότητα οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία δευτερευόντως μόνον επηρεάζονται από την πραγματική κατάστασή της, από τις όποιες δυνατότητες επιβίωσής της και από την όποια «επιτυχία» των ονομαστικών στόχων του Προγράμματος Σταθερότητας.
Ήδη από την εποχή της προσφυγής στον μηχανισμό «διάσωσης», με τα ακριβά επιτόκια, την καθ’ ομολογία του πρωθυπουργού εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας – η οποία, μετά την υπογραφή των αποικιακών δανειακών συμβάσεων στο πλαίσιο του «μηχανισμού», θα καταστεί πλήρης – και την απαρχή εκθεμελίωσης κάθε ίχνους κοινωνικού κράτους, σχεδόν όλοι μιλούσαμε για το «πείραμα»που λαμβάνει χώρα εις βάρος του ελληνικού λαού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: http://www.topontiki.gr/Articles/view/7046

Δεν υπάρχουν σχόλια: