Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ανιχνευτές ηφαιστειακής τέφρας δοκιμάζει στα αεροπλάνα της η easyJet

Συσκευές που εντοπίζουν σύννεφα ηφαιστειακής τέφρας από απόσταση 100 χιλιομέτρων θα δοκιμάσει στα αεροπλάνα της η easyJet, ελπίζοντας ότι έτσι θα αποφύγει την καθήλωση του στόλου της όπως συνέβη με την πρόσφατη ηφαιστειακή έκρηξη στην Ισλανδία.

Το πειραματικό σύστημα AVOID (Αερομεαφερόμενο σύστημα Αναγνώρισης και Ανίχνευσης Ηφαιστειακών Αντικειμένων) βασίζεται σε μια μικρή υπέρυθρη κάμερα εγκατεστημένη στο ουραίο πτερύγιο των αεροπλάνων, η οποία βλέπει τα σύννεφα τέφρας σε ύψος από 1.500 έως 15.000 μέτρα.

«Ο ανιχνευτής στάχτης θα επιτρέψει στα αεροσκάφη μας να βλέπουν και να αποφεύγουν τα σύννεφα τέφρας, ακριβώς όπως τα αερομεταφερόμενα μετεωρολογικά ραντάρ και οι μετεωρολογικοί χάρτες καθιστούν ορατές τις καταιγίδες» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet Άντι Χάρισον. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: