Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

Υπαναχωρεί η Βρετανία για το μπλόκο στα κοινωνικά δίκτυα σε ημέρες ταραχών

Η κυβέρνηση της Βρετανίας φαίνεται ότι υπαναχωρεί από τα εξαιρετικά αμφιλεγόμενα σχέδια να περιορίσει την πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα, όπως το Twitter ή το Facebook, κατά τη διάρκεια ταραχών και περιόδων έντασης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Guardian», τα σχέδια απορρίφτηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης της υπουργού Εσωτερικών, Τερέζα Μέι, με εκπροσώπους των εταιρειών που κατέχουν τα δίκτυα.

Τη συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, απασχόλησε επίσης το πώς οι Αρχές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα δίκτυα κατά τη διάρκεια της καθημερινής λειτουργίας τους αλλά και σε έκτακτες περιστάσεις.

Το μέτρο είχε εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον από το βήμα του Κοινοβουλίου λίγες ημέρες μετά τις ταραχές που σάρωσαν το Λονδίνο και άλλες πόλεις στις αρχές Αυγούστου. Από την πρώτη στιγμή το μέτρο είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων με σχολιαστές να επισημαίνουν ότι πρόκειται για τακτική που θα περίμενε κανένας από χώρες όπως η Κίνα.

Είχε επίσης επισημανθεί ότι πολλοί από τους διαδηλωτές επικοινωνούσαν μέσα από τα κινητά Blackberry που τους δίνουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τους φίλους τους ιδιωτικά, χωρίς ο διάλογος να γίνεται δημόσια όπως το Twitter.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: