Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Οδηγίες για ανεύρεση φοιτητικής στέγης

Με την ανακοίνωση των βάσεων τη Δευτέρα το πρωί, ξεκινά για τους νέους φοιτητές που πέρασαν σε σχολή μακριά από την οικογενειακή στέγη, ο Γολγοθάς της ανεύρεσης κατοικίας .

Η επιλογή της φοιτητικής στέγης θα πρέπει να γίνει με προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη την τοποθεσία του σπιτιού σε σχέση με την πρόσβαση στη σχολή, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο εμπορικό κέντρο κ.λ.π.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο κτηματομεσιτών Αττικής- Αθηνών, Ιωάννη Ρεβύθη, τα ενοίκια φέτος θα είναι φθηνότερα κατά 7-8%, κυρίως στα παλαιότερα διαμερίσματα, ενώ ειδικότερα στην Αττική, θα είναι φθηνότερα συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, καθώς οι κτηματομεσίτες εκτιμούν πως λόγω της κρίσης θα μετακινηθούν λιγότεροι νέοι για σπουδές σε άλλες πόλεις.

Οι νέοι φοιτητές θα πρέπει να ελέγχουν τα σπίτια για τυχόν βλάβες και να προσέχουν τις συμβάσεις που υπογράφουν με τους ιδιοκτήτες, για όρους που δεν συμφωνούν με αυτούς, αλλά και για το χρόνο μίσθωσης. Θα πρέπει να υπογράψουν γραπτό μισθωτήριο συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη ή τον πληρεξούσιο δικηγόρο και να απαιτήσουν αντίγραφο θεωρημένο από την εφορία.

Στο μεταξύ για τους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το πανεπιστήμιο μέσω της ιστοσελίδας του, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://dps.web.auth.gr, παρέχει βοήθεια σε πρωτοετείς και μη φοιτητές για την εξεύρεση στέγης.

Μάλιστα, στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση, οι φοιτητές θα μπορούν να δουν ακριβώς πού βρίσκεται το σπίτι της προτίμησής τους, μέσω του googlemap, που θα ενσωματωθεί στην εφαρμογή
.
Παράλληλα, θα υπάρχουν και φωτογραφίες των εσωτερικών χώρων του κάθε διαμερίσματος, ενώ θα παρέχονται και πληροφορίες για το πόσα δρομολόγια λεωφορείων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) συνδέουν το σπίτι με το πανεπιστήμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: