Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Έπιασαν στην Χαλκιδική τον Ρώσο βαρώνο των λαθραίων όπλων

Kalashnikov did/did not copy this gun? Discuss.Image by jessamyn via FlickrΣτον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης αναμένεται να μεταχθεί τη Δευτέρα 48χρονος Ρώσος, που συνελήφθη το Σάββατο στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, ο οποίος καταζητούνταν διεθνώς από τις αρχές του Περού για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με αντικείμενο την παράνομη διακίνηση όπλων προς την Κολομβία.

Ο 48χρονος και η σύζυγός του είχαν φτάσει στη Χαλκιδική στις 16 Αυγούστου για τις διακοπές τους, γεγονός που έπεσε στην αντίληψη των αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Έτσι, κατόπιν αξιοποίησης διεθνούς δικτύου πληροφοριών, πολυήμερης αστυνομικής έρευνας και οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 48χρονου, αλλά όχι της συζύγου του, η οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν εμπλέκεται στις παράνομες δραστηριότητες.

Όπως προκύπτει από τη αλληλογραφία και ανταλλαγή πληροφοριών με ξένες αρχές, ο συλληφθείς υπήρξε κατά το παρελθόν μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δρούσε σε Περού και Κολομβία και είχε ως αντικείμενο την παράνομη διακίνηση όπλων από την Ιορδανία, με τελικό προορισμό την Κολομβία.

Τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης, ακολουθώντας την παραπάνω «διαδρομή», υπολογίζεται ότι διακίνησαν παράνομα πάνω από 10.000 πολεμικά τουφέκια τύπου καλάσνικοφ.

Ο Ρώσος πολίτης κατηγορείται από τις περουβιανές αρχές για αδικήματα σε βάρος του κράτους τους και της εθνικής ασφάλειας και για αδικήματα που θέτουν σε κίνδυνο τις εξωτερικές σχέσεις του κράτους τους. Επίσης, για παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας, σε βάρος των κρατών της Κολομβίας και του Περού.

Πάντως, όπως δήλωσαν στελέχη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, η δραστηριότητα του 48χρονου είναι πιθανό να μη σχετίζεται, όπως αρχικά υποτέθηκε, με την κολομβιανή μαφία ναρκωτικών.

Οι πληροφορίες από τις ξένες αρχές συντείνουν περισσότερο προς την εκδοχή ότι η συγκεκριμένη οργάνωση ίσως προμήθευε όπλα σε ομάδες, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής εξουσίας στην Κολομβία.

Αν και ο τόπος μόνιμης διαμονής του συλληφθέντος δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί, ωστόσο το ρωσικό διαβατήριό του είχε εκδοθεί πρόσφατα, γεγονός που αναδεικνύει ως πιθανότερη χώρα κατοικίας τη Ρωσία
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: