Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Επικίνδυνα τα φάρμακα που διακινούνται στο διαδίκτυο


Σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του καταναλωτή ενέχει η ηλεκτρονική προμήθεια φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, το 50% αυτών είναι μη εγκεκριμένα από τις αρχές, πλαστά ή νοθευμένα, αγνώστων παραγωγών, αμφιβόλου προελεύσεως, με ενδεχομένως πολύ σοβαρές παρενέργειες για την υγεία του καταναλωτή.

Το φαινόμενο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας του αναμενόμενου κέρδους από τα πλαστά προϊόντα και του παγκοσμιοποιημένου εμπορίου. Όπως επισημαίνει ο ΕΟΦ, τα σκευάσματα που διακινούνται παράνομα από τις ηλεκτρονικές σελίδες είναι χάπια αδυνατίσματος, φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία και συμπληρώματα διατροφής.

«Τα προϊόντα αυτά πολλές φορές περιέχουν ουσίες που δεν αναγράφονται στη συσκευασία τους, με αποτέλεσμα ο χρήστης να εκδηλώνει αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες, που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο», εξηγεί ο Οργανισμός.

Όπως έχει διαπιστώσει ο ΕΟΦ, παρότι η ελληνική νομοθεσία απαγορεύει τη διακίνηση φαρμάκων μέσω διαδικτύου, είναι σημαντικός ο αριθμός των καταναλωτών που προμηθεύεται φαρμακευτικά προϊόντα και συμπληρώματα διατροφής με τον τρόπο αυτό.

«Η αγορά φαρμάκων από μη εγκεκριμένες πηγές και χωρίς συνταγή ιατρού, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία», υπογραμμίζει ο ΕΟΦ.
briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: