Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ένταση και επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Χτύπησαν ηχολήπτρια της ΝΕΤ

- Ξύλο ανάμεσα σε φοιτητές και κουκουλοφόρους που προσπάθησαν να κάνουν επεισόδια
- Κουκουλοφόρος επιτέθηκε σε κάμεραμαν της ΝΕΤ και τραυματίστηκε ελαφρά η ηχολήπτρια
- Δυο φορές προσπάθησαν οι κουκουλοφόροι να προκαλέσουν ζημιές


Υπάρχουν κάποιοι που δε θέλουν τις ειρηνικές διαμαρτυρίες. Και πάντα προσπαθούν να δημιουργούν επεισόδια και εντάσεις. Αυτό έγινε και το μεσημέρι της Πέμπτης, στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Την ώρα που η πορεία βρισκόταν στη Σταδίου, ομάδα φοιτητών επιχείρησε να επιτεθεί στο βιβλιοπωλείο Ιανός (που λειτουργεί αλλά με τα προστατευτικά ρολά του κατεβασμένα), όμως άμεσα βγήκαν μπροστά οι ομάδες περιφρούρησης και το συμβάν σταμάτησε εκεί.

Οι φοιτητές αντιδρούν στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα για τα ΑΕΙ, γι' αυτό εξάλλου και 301 σχολές παραμένουν υπό κατάληψη, ενώ σε όλο αυτό προστίθεται και η δραματική κατάσταση στα σχολεία που θα ανοίξουν χωρίς βιβλία, για πρώτη φορά μετά το 1946!


Οι φοιτητές είναι αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν. Χαρακτηριστικά όσα είπε η φοιτήτρια Ιατρικής στην Αθήνα, Μαρία Καραμπέλη. «Είμαστε για δεύτερη βδομάδα στο δρόμο αποφασισμένοι. Όσο αποφασισμένη είναι αυτή η κυβέρνηση να καταργήσει την παιδεία και να οδηγήσει στη φτώχια την εξαθλίωση και την ανεργία άλλο τόσο είμαστε εμείς μαζί με την κοινωνία να ρίξουμε αυτή την κυβέρνηση!».

Από τα Προπύλαια, οι φοιτητές ξεκίνησαν την πορεία τους προς τη Βουλή. Για τον φόβο των Ιουδαίων ήδη πολλά καταστήματα στο κέντρο έχουν πάρεια τα μέτρα τους.

Νωρίτερα φοιτητές τους ΜΑΣ συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και έκαναν πορεία προς το Σύνταγμα με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στους δρόμους γύρω από το κέντρο.

Το υπουργείο Παιδείας πάντως, υπενθυμίζει με σημερινή του ανακοίνωση ότι οι εγγραφές των πρωτοετών θα πρέπει να γίνουν στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ μεταξύ 12 και 30 Σεπτεμβρίου και όποιος δεν προσέλθει στις ημερομηνίες αυτές χάνει το δικαίωμα εγγραφής του..

ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια: