Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Μόσιαλος: Την επόμενη εβδομάδα η τροπολογία για την ΕΡΤ

Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί η τροπολογία για την αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης στη Βουλή, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

«Θα έχουμε πλεόνασμα του χρόνου τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ (σ.σ: από τις περικοπές στην ΕΡΤ), που θα μετακυληθεί στους καταναλωτές» τόνισε και ανακοίνωσε το κλείσιμο δύο Ινστιτούτων, του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων και του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου.

«Έχουμε ξεφύγει από τη χρεοκοπία» 

Ο κ. Μόσιαλος μίλησε και για την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, κάτι που διέψευσε λέγοντας πως «με τις πολιτικές που παίρνουμε έχουμε ξεφύγει από τη χρεοκοπία».

«Εφόσον καλυφθεί ο στόχος των 54 δισ. ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί για το τρέχον έτος δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσει ο δημόσιος τομέας, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι πρυτάνεις θα πρέπει να ξεπεράσουν την ιδιοκτησιακή τους νοοτροπία» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε: «Φέτος θα έχουμε πρωτογενές έλλειμμα 1,8 δισ. ευρώ και του χρόνου πρωτογενές πλεόνασμα. Μεγαλώναμε το κράτος με δανεικά, κατά 15,7% κόπηκαν οι λειτουργικές δαπάνες το πρώτο έτος, μπορούν να κοπούν και παραπάνω».

«Ο ευκολότερος τρόπος» 

«Η είσπραξη του νέου φόρου μέσω ΔΕΗ είναι ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει είσπραξη» δήλωσε ο κ. Μόσιαλος για το έκτακτο τέλος για τα ακίνητα.


www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: