Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Άγριος καβγάς Κοντομηνά- Κυριακού για τον Alpha

ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: "ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΧΕΡΙΑ"

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣ RTL: "ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΑΝΤ1- ALPHA"


Αυτό το κανάλι, ποιος θα το πάρει; Ο Μίνως Κυριακού και ο Δημήτρης Κοντομηνάς έχουν στήσει έναν πρωτοφανή υπόγειο καβγά ως προς το ποιος θα έχει τον έλεγχο του Alpha την επόμενη μέρα, με τους Γερμανούς του RTL να βρίσκονται στη μέση και να μην αποφασίζουν τι θα κάνουν.

Οι Γερμανοί του RTL, μπορεί να έστειλαν στον Alpha το "παιδί- θαύμα" τους, Κριστόφ Μάινους που έκανε κερδοφόρα και πρωταγωνιστικά όσα κανάλια ανέλαβε, όμως στην Ελλάδα, το σχέδιο δεν "έπιασε". Ο Alpha, με ζημιές ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ για το 2010, είναι το μοναδικό ζημιογόνο κανάλι του γερμανικού ομίλου. Κάπως έτσι, έπεσε στο τραπέζι η ιδέα αποχώρησης του RTL από την καταρρέουσα ελληνική αγορά. Και εκεί, άρχισε ο καβγάς.

Από τις αρχές του έτους, οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, με
μοναδική εξαίρεση τον Γ. Αλαφούζο του ΣΚΑΪ, έχουν αποφασίσει να προβούν σε συγχωνεύσεις σταθμών. Το Mega με το Star και, ίσως και το Alter και, από την άλλη, ο πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤ1, Μίνως Κυριακού, έχει πει σε κατ' ιδίαν συσκέψεις πως θα ήθελε να γίνει μια συγχώνευση μεταξύ ΑΝΤ1- Alpha.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Athens Post, μάλιστα, σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο του προέδρου του ΑΝΤ1 με επιτελικά στελέχη του RTL Group, ο Μίνως Κυριακού είπε πως, όταν ξεπεραστούν τα νομικά κωλύματα (πρέπει να ψηφιστεί νόμος και να δώσει το "ΟΚ" το ΕΣΡ), είναι διατεθειμένος να προχωρήσει τη συγχώνευση. Φαίνεται μάλιστα πως υπήρξε μια πρώτη συμφωνία, με τον Μίνωα Κυριακού να εμφανίζεται διατεθειμένος να αγοράσει το ποσοστό του RTL, υπό τον όρο να καλύψει τις ζημιές.

Οι Γερμανοί θέλουν να πάρουν πίσω τα χρήματα που επένδυσαν, όμως ο κ. Κυριακού προτίθεται να αγοράσει τον σταθμό με ένα συμβολικό ποσό- αν αυτοί θέλουν να σταματήσουν να πληρώνουν τις ζημιές του Alpha.

Όταν ο Δημήτρης Κοντομηνάς έμαθε τα τεκταινόμενα, έγινε έξαλλος. Κάλεσε σύσκεψη με τα επιτελικά στελέχη του Alpha και έκανε σαφές πως δεν θέλει σε καμία περίπτωση το κανάλι να περάσει στα χέρια του Κυριακού. Κατέθεσε μάλιστα πρόταση για επαναγορά του ποσοστού που είχε μεταβιβάσει στο RTL, ενώ έχει ήδη ετοιμάσει και το σχήμα της επόμενης μέρας, με την κόρη του, Μαρία να αναλαμβάνει επιτελική θέση και τον δημοσιογράφο Μάνο Κακλαμάνο να αναλαμβάνει τη διεύθυνση.

Η αντίδραση του Μίνωα Κυριακού ήταν άμεση. Ο ισχυρός άντρας του ΑΝΤ1, επανήλθε, επισημαίνοντας στους Γερμανούς πως η έναρξη των συγχωνεύσεων σταθμών είναι θέμα λίγου χρόνου και πως, αν θέλουν να προχωρήσει η συμφωνία τους, θα πρέπει να παραμείνουν στα συμφωνηθέντα.

Ο Κοντομηνάς, αντέδρασε ξανά. "Δεν θέλω το κανάλι που έχτισα να περάσει σε ξένα χέρια", λέει, αφήνοντας να διαρρεύσει πως υπάρχει μια "συμφωνία κυρίων" με τους Γερμανούς και πως αυτός έχει τον πρώτο λόγο- και ας μην συμφωνεί ο Μίνως Κυριακού. Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι διαρροές περί του Καναλιού 9 και της "ετοιμότητάς" του. Η αλήθεια είναι πως δημοσιογραφική ομάδα είναι έτοιμη.

Ο Κοντομηνάς, περιμένει τις εξελίξεις και, όπως μαθαίνουμε, αν επέλθει συγχώνευση του Alpha με τον ANT1, τότε αυτός θα αποχωρήσει από το σταθμό και θα τα ρίξει όλα στο Κανάλι 9, με σκοπό να δημιουργήσει μια νέα υπερδύναμη, ρίχνοντας πολύ χρήμα. Βέβαια, στον ΑΝΤ1 δεν θα άρεσε κάτι τέτοιο, αφού αυτομάτως, η διαφημιστική πίτα θα ξαναμοιραστεί σε μια τέτοια περίπτωση... Και, κρατήστε εδώ τις άριστες σχέσεις που διατηρεί ο Δημήτρης Κοντομηνάς με κάποια από τα "υπερόπλα" του Alpha, όπως για παράδειγμα τον Λάκη Λαζόπουλο.

Το μαχαίρι και το καρπούζι, βέβαια, έχουν οι Γερμανοί, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν αποφασίσει αν θα πρέπει να αποχωρήσουν από την ελληνική αγορά άμεσα, ή αν θα πρέπει να ακούσουν τον Μάινους, ο οποίος λέει ότι "το 2012 θα ανακάμψει η ελληνική διαφημιστική αγορά". Και η πλευρά Κοντομηνά, προσπαθώντας να προλάβει τυχόν εξελίξεις από την πλευρά Κυριακού, έχει θέσει αυστηρή προθεσμία μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου για να απαντήσουν οι Γερμανοί.

http://athenapost.blogspot.com/
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: