Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Το Σάββατο η κηδεία του Νίκου Κακαουνάκη



Το Σάββατο, 2 Ιανουαρίου, στις 4 μ.μ., στο Μητροπολιτικό Ναό Καστελίου Χανίων θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία για το Νίκο Κακαουνάκη και θα ακολουθήσει η ταφή του στο Κοιμητήριο Παρθενώνας στο Καστέλι Χανίων. Τη θλίψη του για την απώλεια του δημοσιογράφου εκφράζει η ΕΣΗΕΑ και συλλυπείται τη σύζυγό του, τις κόρες του Μαριάννα και Δήμητρα καθώς και τα εγγόνια του.
Ο Νίκος Κακαουνάκης γεννήθηκε το 1938 στην Πολυρρήνεια Καστελίου Χανίων. Σπούδασε σε εκκλησιαστικό λύκειο και στη συνέχεια εργάστηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χανίων και υπουργού της Ένωσης Κέντρου Πολυχρόνη Πολυχρόνιδη. Μερικά χρόνια αργότερα, το 1965, κάνει το πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ». Μετά τη δικτατορία δημοσιογραφεί στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», όπου αναλαμβάνει επιτελικές θέσεις.
Το 1986 αποφασίζει να εκδώσει τη δική του εφημερίδα «Το καλάμι». Με την έκρηξη της ιδιωτικής ραδιοφωνίας αναλαμβάνει την πρωινή ζώνη του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100,4, ξεκινώντας μία μακρά πορεία στο ραδιόφωνο.
Παράλληλα ασχολείται με την τηλεόραση ΣΚΑΙ TV αναλαμβάνοντας αργότερα και τη γενική διεύθυνση του σταθμού.
Εργάστηκε επίσης στο ραδιοφωνικό σταθμό FLASH για πολλά χρόνια, όπου και επέστρεψε πριν από λίγους μήνες, και στους τηλεοπτικούς σταθμούς ALTER, MEGA και ALPHA.
Το 1999 εξέδωσε την εφημερίδα «Στο Καρφί», η οποία εκδίδεται μέχρι σήμερα.
Είχε γράψει τα βιβλία «2650 μερόνυχτα συνωμοσίας» και «Οι μεγάλες δίκες στην Ελλάδα».
«Ο Νίκος Κακαουνάκης υπήρξε ένας δημοσιογράφος, ο οποίος άφησε το προσωπικό του στίγμα όπου κι αν εργάστηκε», αναφέρει η ΕΣΗΕΑ και προσθέτει τα ακόλουθα:
«Είχε προσωπική άποψη, την οποία υπερασπιζόταν με πάθος και ανεξάρτητα από το εάν συμφωνούσε κανείς μαζί του ή όχι, του αναγνωρίζουν όλοι τη μαχητικότητα και την αγωνιστικότητα τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική του ζωή. Υπήρξε μεγάλο κυνηγός της είδησης, ένας ρεπόρτερ με όλη τη σημασία της λέξης, ενώ η έντονη προσωπικότητά του θα μείνει αξέχαστη σε όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του».
Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στο Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΗΦΑΑΜΕΑ) των Χανίων τηλ.: 2821094848 ή στο Ανουσάκειο Ίδρυμα στο Καστέλι Κισάμου τηλ: 2822024148.
Ανακοίνωση ΠΟΕΣΥ
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) αποχαιρετά τον συνάδελφο Νίκο Κακαουνάκη, που έφυγε χθες από κοντά μας.
Η Ομοσπονδία με θλίψη στέλνει το τελευταίο αντίο σ' έναν αγωνιστή ρεπόρτερ που υπερασπίστηκε με πάθος τις απόψεις του και άφησε το στίγμα του, με την έντονη προσωπικότητα και τη μαχητικότητά του.
Τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Νίκου Κακαουνάκη».
Διαβάστε ακόμη:
http://mediacopy.blogspot.com/2009/12/blog-post_7711.html
http://mediacopy.blogspot.com/2009/12/blog-post_2876.html
http://mediacopy.blogspot.com/2009/12/blog-post_7022.html
http://mediacopy.blogspot.com/2009/12/blog-post_4968.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: