Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Σε αχρηστία μηχάνημα για καρκινοπαθείς


Σε αχρηστία παραμένει ο τελευταίας τεχνολογίας ολοκαίνουργιος γραμμικός επιταχυντής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
Δεν υφίσταται η Επιτροπή Ακτινοπροστασίας του υπουργείου Υγείας, που πρέπει να εγκρίνει τη λειτουργία του. Είναι μία από τις επιτροπές που κατήργησε η νέα κυβέρνηση σε όλα τα υπουργεία, αμέσως μετά την εκλογή της. Τα νέα μέλη της επιτροπής δεν έχουν ακόμη διοριστεί.
Το μηχάνημα χρησιμοποιείται στην ακτινοθεραπεία όγκων στους καρκινοπαθείς. Ολο το βάρος της ακτινοθεραπείας των καρκινοπαθών έχει πέσει στα νοσοκομεία «Θεαγένειο» και «Παπαγεωργίου». Το «Θεαγένειο», που διαθέτει επίσης σύγχρονο γραμμικό επιταχυντή, μπορεί να εξυπηρετήσει 200-250 ασθενείς τη μέρα, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Δημήτρη Χριστογιάννη. Σύγχρονο γραμμικό επιταχυντή διαθέτει και το «Παπαγεωργίου». Εχει όμως έλλειψη προσωπικού. Οπως λέει ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Χριστόπουλος, το προσωπικό αδυνατεί να εξυπηρετήσει πάνω από 150 ασθενείς τη μέρα. Την ίδια στιγμή, το εκπαιδευμένο προσωπικό του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ περιμένει άπραγο την έγκριση του υπουργείου Υγείας για να ξεκινήσει η λειτουργία του δικού του γραμμικού επιταχυντή. Ο Γ. Χριστόπουλος ζητά την απόσπαση του προσωπικού του ΑΧΕΠΑ στο «Παπαγεωργίου», για να βοηθήσει, μέχρι να δοθεί η έγκριση στο ΑΧΕΠΑ. Απάντηση όμως δεν έχει λάβει εδώ κι έναν μήνα.
Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης, τονίζει ότι υπέβαλε αίτημα για τη λειτουργία του γραμμικού επιταχυντή τον Νοέμβριο. Ακόμη περιμένει. Σε τελευταία επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας, η απάντηση που έλαβε ήταν, όπως λέει, ότι υπάρχουν πάρα πολλά παρόμοια αιτήματα προς έγκριση και δεν είναι εφικτό να προχωρήσουν. «Μα το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δεν είναι ιδιωτικό κέντρο, αλλά μονάδα του ΕΣΥ», αντέτεινε. Του ζήτησαν να περιμένει.
Για το θέμα ζητήσαμε κάποια απάντηση από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας. Παρά τη διαβεβαίωση όμως, δεν υπήρξε καμία περαιτέρω επικοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: