Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Λύση από DNA στο θρίλερ της εξαφάνισης


Η σορός χάθηκε, αλλά DNA υπάρχει! Συγκλονιστική ανατροπή χθες στο θρίλερ με την εξαφάνιση του νεκρού βρέφους από τον τάφο του, στη Θεσσαλονίκη. Ο ιατροδικαστής είχε κρατήσει ιστούς από το άτυχο νεογνό και είναι ζήτημα ημερών να διαπιστωθεί εάν οι γονείς έθαψαν το δικό τους μωρό ή είναι βάσιμες οι υπόνοιες που εκφράζουν για υπόθεση παράνομης υιοθεσίας.
Χθες το μεσημέρι, ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Δημήτρης Ψαρούλης, που είχε νεκροτομήσει το άτυχο νεογνό, παρέδωσε δείγμα ιστών που είχε κρατήσει στο αρχείο του στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακό έλεγχο. Το δείγμα ήδη έχει αποσταλεί για έλεγχο DNA στα εργαστήρια της Αθήνας και το αποτέλεσμα αναμένεται σε περίπου έναν με ενάμιση μήνα, με ποσοστά επιτυχίας 99,6%.
Οπως έγινε γνωστό, ο κ. Ψαρούλης, που παρέστη και στην εκταφή του άδειου φερέτρου, είχε κρατήσει «από επαγγελματισμό» δείγματα σε φορμόλη για το αρχείο του. «Σε υποθέσεις που δεν είναι συνηθισμένες είθισται να διατηρούμε δείγματα στο αρχείο, κυρίως για επιστημονικούς λόγους, αλλά κι επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση», δήλωσε ο ίδιος στην «Ε».
Ανώτερος αξιωματικός του Εγκληματολογικού έλεγε χθες ότι «η πρωτοβουλία του ιατροδικαστή είναι σωτήρια για την περίεργη αυτή υπόθεση, αφού και τη σορό του νεογέννητου να είχαμε βρει, μετά από τόσους μήνες πιθανότατα δεν θα εξασφαλίζαμε τόση ακρίβεια στο τεστ DNA, όση με τα επιστημονικά διατηρημένα δείγματα του κ. Ψαρούλη».
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παπαγεωργίου ασχολείται προσωπικά με το πρωτοφανές γεγονός κι έχει ζητήσει να τον τηρούν ενήμερο τόσο η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, που έχει την ευθύνη των ερευνών, όσο κι η εισαγγελέας ανηλίκων που την παρακολουθεί.
Το χρονικό του μυστηριώδους αυτού περιστατικού ξεκινά από τις 28 Απριλίου, όταν το άτυχο μωράκι κηδεύτηκε ύστερα από 20 μέρες νοσηλείας στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά απ' την αστυνομία, επρόκειτο για ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε πρόωρο, στη Μαιευτική Κλινική του Ιπποκρατείου, στις 5 του περασμένου Απρίλη. Το μωρό μπήκε σε θερμοκοιτίδα, αλλά δεν τα κατάφερε και 20 μέρες αργότερα φέρεται ότι εξέπνευσε. Η σορός του παραδόθηκε στους γονείς.
Ακολούθησε νεκροψία-νεκροτομή από τον καθηγητή της Ιατροδικαστικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτρη Ψαρούλη. Οπως έγινε γνωστό, οι γονείς εξέφρασαν την επιθυμία να πληροφορηθούν τα ακριβή αίτια θανάτου. Πήγαν οι ίδιοι το νεκρό βρέφος και αμέσως μετά το παρέλαβαν και το παρέδωσαν σε γραφείο κηδειών, προκειμένου να ταφεί.
Ο ίδιος ιατροδικαστής, ο κ. Ψαρούλης, εμφανίστηκε σοκαρισμένος προχθές, όταν κατά την εκταφή της σορού, που είχαν ζητήσει οι γονείς απ' την Εισαγγελία, διαπίστωσε ότι το μικρό φέρετρο ήταν άδειο! Το νεαρό ζευγάρι είχε καταθέσει γραπτό αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να γίνει εκταφή του νεκρού βρέφους, έχοντας υπόνοιες ότι δεν έθαψαν το δικό τους μωρό, αλλά κάποιο άλλο κι άφηναν να εννοηθεί ότι ίσως υπάρχει θέμα παράνομης υιοθεσίας.*(enet.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: