Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Απεργία δημοσιογράφων στα ραδιόφωνα "ΑΝΤ-1" και "Θέμα";


Απεργιακή κινητοποίηση στους ραδιοφωνικούς σταθμούς "ΑΝΤ-1 Radio" και "Θέμα FM" αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Η απεργία στους δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 26 Ιανουαρίου και θα είναι 24ωρη. Πραγματοποιείται διότι οι απολύσεις δημοσιογράφων συνεχίζονται.
Απολύσεις αναμένονται και στο "Βήμα FM", όπου, όπως ενημερώθηκε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ προτίθενται να απολύσουν 8 δημοσιογράφους από την παλιά φουρνιά που απέμειναν στο μισθολόγιο.
Το πρώτο Δ.Σ. -υπό τον προσωρινό πρόεδρο Πάνο Σόμπολο- ασχολήθηκε κατά κύριο λόγο με επείγοντα εργασιακά θέματα, τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να συζητηθεί και ο τρόπος αντίδρασης στο Ασφαλιστικό. Γι' αυτό, η ΕΣΗΕΑ έχει καλέσει να την ενημερώσει ο επιστημονικός διευθυντής της ΓΣΕΕ, Σάββας Ρομπόλης, την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και θα ενημερώσει σχετικά τα “αδελφά” Σωματεία. Ιδιαίτερη ανησυχία διατυπώνεται για το αγγελιόσημο, καθώς στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να καταργηθούν οι κοινωνικοί πόροι ή να μεταφερθούν στο Ταμείο των μισθωτών. Το αγγελιόσημο έχει θεωρηθεί πως είναι κοινωνικός πόρος. Κατά τα λοιπά, όπως ενημερώθηκε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ:
Στην εφημερίδα “Βραδυνή” οι δημοσιογράφοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, στον "Κόσμο του Επενδυτή" η Συλλογική Σύμβαση εφαρμόστηκε μόλις τον Νοέμβριο, χωρίς να έχουν καταβληθεί ακόμη αναδρομικά, στην "Απογευματινή" κυκλοφορούν σενάρια περί αναστολής έκδοσης του κυριακάτικου φύλλου (όπου απασχολούνται 10 επιπλέον εργαζόμενοι), στη "Veto" η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού στόχευε σε κυκλοφορία 300.000 φύλλων και έχει μόνο 30.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια: