Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Το... έγκλημα της δασκάλας ...


Στα δικαστήρια πλέον συνεχίζονται οι διώξεις της δασκάλας Στέλλας Πρωτονοταρίου, πρώην διευθύντριας του 132ου δημοτικού σχολείου, που στοχοποιήθηκε από ακροδεξιούς κύκλους για την πολύπλευρη παιδαγωγική της δράση. Την Παρασκευή, σέρνεται στα δικαστήρια για παράβαση καθήκοντος επειδή θέλησε στην πράξη ένα σχολείο ανοικτό. Το... έγκλημα της δασκάλας ήταν ότι παραχώρησε σχολικό χώρο για να διδαχθούν αλλοδαποί μαθητές τη μητρική γλώσσα τους και οι γονείς τους την ελληνική!
Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ εκφράζει την αλληλεγγύη του στη Στ. Πρωτονοταρίου και καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα και τους πολίτες να συμπαρασταθούν στη δασκάλα, την Παρασκευή, στα δικαστήρια.
Επιπλέον, εκφράζει την αγανάκτησή του για τις εμπαθείς και μισαλλόδοξες ενέργειες του τωρινού διευθυντή του σχολείου, που οδήγησαν στη δικαστική δίωξη της Στέλλας Πρωτονοταρίου, καθώς και όλων εκείνων που τις στήριξαν και τις προωθούν.
"Θεωρούμε απαράδεκτο, τη στιγμή που σχολικοί χώροι παραχωρούνται στον Δήμο Αθήνας ακόμα και για χρήση τους από εξωσχολικούς παράγοντες, και μάλιστα για ασήμαντους συχνά λόγους, η Στέλλα Πρωτονοταρίου να σέρνεται στα ποινικά δικαστήρια για 'παράνομη' παραχώρηση σχολικού χώρου, παρά το ότι οι παραπάνω ενέργειες πραγματοποιήθηκαν με απόφαση του Συλλόγου των διδασκόντων του σχολείου τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση".
"Είναι προφανές" τονίζεται, "ότι δραστηριότητες όπως η διδασκαλία της μητρικής γλώσσας σε αλλοδαπούς μαθητές/μαθήτριες και της ελληνικής σε γονείς/μετανάστες όχι μόνο δεν είναι παράνομες, αλλά, αντίθετα, συμβάλλουν στην καταξίωση του δημόσιου σχολείου ως φορέα παιδείας και εκπαίδευσης με τρόπο που προάγει την ισότητα των εκπαιδευτικών ευκαιριών και την κοινωνική δικαιοσύνη και ενισχύει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: