Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

218 αστυνομικοί της γειτονιάς πιάνουν δουλειά



ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ τους, σε 45 αστυνομικά τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις βρίσκονται από χθες το πρωί οι 218 αστυνομικοί της γειτονιάς για να προετοιμαστούν ώστε σε δύο εβδομάδες να επιστρέψουν στις γειτονιές.
Ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς επανέρχεται για την προστασία των πολιτών σε γειτονιές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας. Με αναβαθμισμένο και ειδικευμένο ρόλο, οι αστυνομικοί θα έχουν κύριο στόχο την προληπτική αστυνόμευση για την αντιμετώπιση του μικροεγκλήματος, των αδικημάτων της καθημερινότητας που απασχολούν τον πολίτη.
Το πρόγραμμα του αστυνομικού της γειτονιάς στην πρώτη του φάση, η οποία θα διαρκέσει έξι μήνες, θα λειτουργήσει πιλοτικά σε συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες επιλέχθηκαν με κριτήριο τον βαθμό επικινδυνότητας, την πυκνότητα, αλλά και τις ιδιαιτερότητες του πληθυσμού τους.
Η πρώτη εβδομάδα για τους 218 αστυνομικούς θα είναι «αναγνωριστική», εβδομάδα προσαρμογής, για να ενημερωθούν για τον τομέα ευθύνης τους, να λάβουν οδηγίες, να πραγματοποιήσουν τις πρώτες επαφές τους με τοπικούς φορείς, καταστηματάρχες, σχολικές κοινότητες και κατοίκους της γειτονιάς τους.
Ειδική εκπαίδευση
Την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, οι αστυνομικοί θα παρακολουθήσουν ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο θα μετέχουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., πανεπιστημιακοί, καθηγητές και εξειδικευμένοι εγκληματολόγοι. Η εκπαίδευση θα περιλαμβάνει ενημέρωση για το αντικείμενο, την αποστολή τους και τα επαγγελματικά τους καθήκοντα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον προσωποκεντρικό χαρακτήρα της υπηρεσίας και αντικείμενο της εκπαίδευσης θα είναι ο κώδικας συμπεριφοράς- δεοντολογίας, η επικοινωνία με τους πολίτες και η επαφή με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: