Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

"Ξαναγεννήθηκε" η 4χρονη Λακσμί!

Οταν γεννήθηκε λατρεύτηκε σαν θεότητα, καθώς λόγω μιας γενετικής ανωμαλίας είχε δύο κορμούς και οκτώ μέλη! Τώρα όμως η Λακσμί Τάτμα μεγάλωσε και χάρη σε χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υπεβλήθη μπορεί να κάνει ό,τι και τα υπόλοιπα παιδάκια της ηλικίας της, όπως να πάει σχολείο.

Δύο χρόνια έπειτα από πρωτοποριακή επέμβαση που τη διαχώρισε από το παρασιτικό δίδυμο αδερφάκι της, η Λακσμί είναι μια γεμάτη κέφι και ζωηράδα τετράχρονη. Της αρέσει να παίζει κρίκετ με το μεγαλύτερο αδερφό της, έχει την τάση να είναι ο αρχηγός της παρέας της και έχει μεγάλη αδυναμία στον πατέρα της. «Οταν σκέφτομαι πώς ήταν, δεν θα πίστευα ποτέ ότι η Λακσμί θα κατάφερνε να πάει σχολείο ή να κάνει τη ζωή που κάνει σήμερα», λέει χαρακτηριστικά η 26χρονη μητέρα της Ποονάμ.

Η Λακσμί γεννήθηκε σε ένα αγροτικό χωριό στην πιο φτωχή επαρχία της Ινδίας, όπου οι χωρικοί επειδή η μικρή είχε οκτώ άκρα, τη λάτρευαν ως μετενσάρκωση της θεάς του πλούτου και της γονιμότητας των ινδουιστών και συνέρεαν στο σπίτι της καθημερινά, ζητώντας την ευλογία της και αφήνοντας προσφορές δίπλα στο κρεβάτι της. Γι’ αυτό και οι γονείς της της έδωσαν το όνομα της θεότητας. Η ομοιότητα όμως αυτή δεν επέτρεπε στη Λακσμί να έχει καμία πιθανότητα να ζήσει φυσιολογική ζωή. Ετσι οι γονείς της προτίμησαν να δώσουν το πράσινο φως στους γιατρούς να την απελευθερώσουν από την «ομηρία» στο παρασιτικό, ακέφαλο δίδυμο αδερφάκι της. Μετά από επέμβαση 27 ωρών, η Λακσμί «ξαναγεννήθηκε».

Απομένουν ωστόσο κάποιες επεμβάσεις για τη βελτίωση της σπονδυλικής της στήλης, μια ακόμη για να μειώσουν την απόσταση μεταξύ των μηρών της και μια τρίτη για τη διαμόρφωση των γλουτών της. Ολα αυτά έγιναν πραγματικότητα χάρη σε έναν ορθοπεδικό χειρουργό που είχε τα χρήματα να αναλάβει όλο το κόστος των επεμβάσεων, αφού οι γονείς της δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα. Τώρα ονειρεύονται, όταν μεγαλώσει, να τη δουν να γίνεται δασκάλα.  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: