Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

"Ναι" της Ν.Δ. και στις πέντε εξεταστικές


Τη συμπόρευση με την κυβέρνηση στη μάχη υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς κάνει πράξη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συναινώντας στη σύσταση των πέντε εξεταστικών επιτροπών που έχει ζητήσει η κυβέρνηση.

«Ολα στο φως, καμία σκιά, διαφάνεια παντού και για όλους» δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την πρόθεση του κόμματος να συμφωνήσει στη σύσταση των επιτροπών, αντανακλώντας παράλληλα την επιθυμία του προέδρου Αντώνη Σαμαρά να είναι μπροστάρης στον αγώνα κατά της διαφθοράς.

Οπως είναι γνωστό, οι επιτροπές αυτές θα διερευνήσουν ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες -οι ποινικές, εφόσον προέκυπταν, έχουν ήδη παραγραφεί- για τις υποθέσεις του Χρηματιστηρίου (περίοδος 1998-2008), της Siemens, των δομημένων ομολόγων, του Βατοπεδίου και της εξαγοράς τη εταιρείας Γερμανός από την Cosmote.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος στη δήλωσή του ανέφερε ότι «επειδή τις τελευταίες ημέρες, για λόγους που καταλαβαίνει ο καθένας και παρά τις διαδοχικές ανακοινώσεις του κόμματος, αναπτύσσεται μια παραφιλολογία για τη στάση που θα τηρήσει η Ν.Δ. για τις εξεταστικές επιτροπές, η αλήθεια είναι μία και την επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά: Η θέση της Ν.Δ. σε θέματα διαφάνειας είναι αταλάντευτη: Ολα στο φως. Καμία σκιά. Διαφάνεια παντού και για όλους. Κατά συνέπεια, η θέση μας ήταν και είναι γνωστή και δεδομένη. Ναι σε όλες τις εξεταστικές επιτροπές που έχουν προταθεί ήδη στη Βουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: