Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Το Ίδρυμα Air Liquide στηρίζει δύο επιστημονικές αποστολές για την κλιματική αλλαγή


 Το Ίδρυμα του Ομίλου Air Liquide, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας με σκοπό την μείωση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας της γης, υποστηρίζει ενεργά δύο αποστολές που έχουν κοινό σκοπό τη συλλογή σημαντικών δεδομένων σχετικών με την κλιματική αλλαγή για περαιτέρω χρήση τους από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.                                                    
Σύμφωνα με ερευνητές από το Εθνικό Κέντρο Ατμοσφαιρικών Ερευνών των ΗΠΑ, ο πάγος ο οποίος καλύπτει τον Αρκτικό Ωκεανό ενδέχεται μέχρι το έτος 2040, να λειώνει τελείως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η μεγάλη ευαισθησία της Αρκτικής στις κλιματικές αλλαγές την καθιστά ιδανικό πεδίο δοκιμών για τις κλιματικές τάσεις, και τα δεδομένα που συλλέγονται στην περιοχή αυτή παίζουν σημαντικό ρόλο στην κατανόηση του κλίματος της γης.

Η αποστολή “Generali Arctic Observer”, υπό τη διεύθυνση του Γάλλου εξερευνητή Δρ. Jean-Louis Etienne, θα συμβάλει στην όλη προσπάθεια κάνοντας μετρήσεις για πρώτη φορά για τη σύσταση της ατμόσφαιρας πάνω από το Βόρειο Πόλο. Ο Jean-Louis Etienne θα διασχίσει τον Αρκτικό Ωκεανό με ένα αερόστατο ηλίου τον Απρίλιο του 2010, για διάστημα δύο εβδομάδων. Το Ίδρυμα του Ομίλου Air Liquide υποστηρίζει την αποστολή παρέχοντας το ήλιο που απαιτείται για την πλήρωση του αερόστατου, καθώς και το οξυγόνο που θα επιτρέπει στον εξερευνητή να αναπνέει κανονικά κατά το ταξίδι του σε μεγάλα υψόμετρα.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής, θα διεξαχθούν ταυτόχρονα δύο κύκλοι επιστημονικών μετρήσεων: ο πρώτος θα αφορά στη μέτρηση του επιπέδου διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αέριων ρύπων στην ατμόσφαιρα, σε μια περιοχή που είναι απαλλαγμένη από τέτοιες εκπομπές. Τα δεδομένα που θα συλλεχθούν θα χρησιμοποιηθούν για την καλύτερη κατανόηση του κύκλου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα του πλανήτη και για την βελτίωση των μοντέλων που χρησιμοποιούνται για την καταγραφή των κλιματικών τάσεων. Ο δεύτερος θα αφορά στη μέτρηση του μαγνητικού πεδίου της γης.

Το πάχος των παγετώνων στους πόλους, σε αντίθεση με την επιφάνειά τους, δεν έχει μετρηθεί επιστημονικά επαρκώς μέχρι σήμερα. Για το λόγο αυτό, από τον Μάρτιο του 2010, η αποστολή “Under the Pole” θα έχει ως σκοπό την μέτρηση του πάχους του πάγου σε μια έκταση 800 km, που εκτείνεται από τον Βόρειο Πόλο μέχρι τον Βόρειο Καναδά. Η εν λόγω αποστολή, που αποτελείται από οκτώ εξερευνητές, θα συλλέξει δεδομένα συνδυάζοντας για πρώτη φορά κατάδυση κάτω από τον παγετώνα και λήψη επιφανειακών μετρήσεων. Οι επιτόπιες αυτές μετρήσεις θα επιτρέψουν στους ερευνητές να βελτιστοποιήσουν και να αυξήσουν την ακρίβεια των υπαρχουσών εκτιμήσεων του όγκου των παγετώνων. Το τετράμηνο ερευνητικό πρόγραμμα, που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα του Ομίλου Air Liquide, είναι μέρος ενός ευρύτερου Ευρωπαϊκού προγράμματος για την παρατήρηση και τη μοντελοποίηση του Αρκτικού κλίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: