Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Διαδήλωση υπέρ του Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη

Διαδήλωση συμπαράστασης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στις μειονότητες της Τουρκίας οργάνωσαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη οργανώσεις της ευρύτερης Αριστεράς.
 Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από τον Πατριαρχείο Οίκο στο Φανάρι και φώναξαν συνθήματα, όπως «Ζήτω η αδελφοσύνη των λαών», «Ελευθερία», «να διαλυθεί η Εργκενεκόν [σ.σ. παρακρατική οργάνωση που συνωμοτούσε κατά της κυβέρνησης]» και «κανείς δεν θα μπορέσει να αγγίξει το Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο». Ένα πλακάτ έγραφε στα ελληνικά, "ΌΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ".
Ο συνασπισμός που διαδήλωσε στο Φανάρι και αυτοαποκαλείται «70 εκατομμύρια βήματα κατά των πραξικοπημάτων», δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια από διάφορες συνεργαζόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις. "Σήμερα διαδηλώνουμε τη συμπαράστασή μας προς τους Ρωμιούς πολίτες, που έχουν δεχθεί πολλές επιθέσεις. Είμαστε εδώ για να μην επιτρέψουμε νέα επίθεση κατά των Ρωμιών και δηλώνουμε ότι θα τους υπερασπιστούμε", δήλωσε η εκπρόσωπος των διαδηλωτών, Γιλντζίν Ενεν.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν βρισκόταν στο Φανάρι, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, καθώς περιοδεύει στη Μαύρη Θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: