Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας ΅Ελληνικών Σωματείων μείζονος Φιλαδέλφιας

Η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Φιλαδελφίας και Ντελάγουέρ, η οποία συνήλθε το βράδυ της Τρίτης στην Λέσχη του 12ου Τμήματος της Πανικαριακής Αδελφότητας <Αθέρας> στο Πεσνσόκεν της Νέας Ιερσέης ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση της ΑΧΕΠΑ για την επιλογή ως τελεταρχών της παρελάσεως της 21ης Μαρτίου των μαθητών, των δασκάλων, των γονέων και των στελεχών και των υποστηρικτών του στο Γουίλμιγκτον του Ντελαγουέρ. Το εν λόγω σχολείο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και την πολύπλευρη υποστήριξη της ΑΧΕΠΑ και της ομογένειας και για δύο συνεχόμενα έτη, το 2008 και το 2009 βραβεύτηκε από το Τμήμα Παιδείας του Ντελαγουέρ ως το καλύτερο σχολείο με την απονομή του τίτλου . Το εν λόγω σχολείο βαθμολογείται με τον βαθμό εννέα με βάση το δέκα και συμπεριλαμβάνεται στα πέντε καλύτερα σχολεία της σχολικής περιφέρειας του Γουίλμινγκτον. Ερωτηθείς για τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν το εν λόγω σχολείο ως τελετάρχες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Φιλαδελφίας και Ντελάγουέρ, κ. Γιώργος Χωριάτης επεσήμανε: <Το σχολείο αυτό είναι προϊόν του ενδιαφέροντος της ομογένειας για την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού. Διδάσκει στη νέα γενιά την ελληνική γλώσσα ως δεύτερη γλώσσα και κατ’ αυτόν τον τρόπο παρέχει την δυνατότητα σε εκατοντάδες παιδιά να μετάσχουν της ελληνικής παιδείας. Επειδή τα 90% των μαθητών δεν έχουν καμιά σχέση αίματος με την Ελλάδα μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι το σχολείο αυτό προετοιμάζει την νέα γενιά των φιλελλήνων. Αρα έχουμε κάθε λόγω να τους τιμούμε διότι στα πρόσωπά τους τιμούμε και τους φιλέλληνες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας> (ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ).
<Ε. Κ.> ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ/
Από αριστερά διακρίνονται ο π. Νεκτάριος Κότρος, ο Ηλίας Παντελίδης και ο υπεύθυνος της επιτροπής παρελάσεως Δημήτρης Ροζανίτης.

<Ε. Κ.>/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ/
Διακρίνονται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Χωριάτης και ο π. Νεκτάριος Κότρος

<Ε. Κ.>/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ/
Από αριστερά διακρίνονται οι κ.κ. Πίτερ Παπαδέας, Παύλος Κότρος, Γιώργος Χωριάτης (πρόεδρος της Ομοσπονδίας, π, Νεκτάριος Κοτρότσος, Ηλίας Παντελίδης, Δημήτρης Ροζανίτης και Σταύρος Αντωνακάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: