Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Χτυπούν καμπανάκι από τώρα για το νερό

Το νερό νεράκι θα πούμε, αν συνεχιστούν οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και η σημαντική μείωση των βροχοπτώσεων. Σύμφωνα με ειδικούς της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (ΕΥΔΑΠ), μπορεί σε αυτή τη φάση τα αποθέματα νερού να θεωρούνται ικανοποιητικά, αφού στο σύνολό τους οι δείκτες και για τους τέσσερις ταμιευτήρες είναι υψηλότεροι από εκείνους του περσινού Ιανουαρίου, δεν παύει όμως να διανύουμε δύσκολες μέρες, καθώς οι βροχές εξακολουθούν να μην μας καταδέχονται.

Οπως μας είπαν ειδικοί της ΕΥΔΑΠ: «Σε σχέση με πέρσι έχουμε περισσότερο νερό. Δεν έχουμε σε αυτή τη φάση κάποιο πρόβλημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε. Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, τότε ίσως αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στο μέλλον». Και μπορεί το θέμα σήμερα να θεωρείται ήσσονος σημασίας για κάποιους, δεν παύει όμως να υφίσταται, αφού τους καλοκαιρινούς μήνες η κατανάλωση νερού είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη εποχή και τότε ίσως αντιμετωπίσουμε έλλειψη νερού, κυρίως στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα λοιπόν και με τις χθεσινές μετρήσεις της ΕΥΔΑΠ στους βασικούς ταμιευτήρες που τροφοδοτούν την πρωτεύουσα με νερό, όπως είναι ο Μαραθώνας, η Υλίκη, ο Μόρνος και ο Εύηνος, έχουμε απόθεμα 795.603.00 κυβικά νερό, ποσότητα αρκετά ικανοποιητική, αν σκεφτεί κανείς ότι τον περσινό Ιανουάριο οι δείκτες έδειχναν 456.303.173 κυβικά νερό. Ωστόσο τα σημερινά αποθέματα είναι σημαντικά μικρότερα από αυτά του Ιανουαρίου του 2006, οπότε άγγιξαν τα 1.177.643.038 κυβικά νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: